Professionals - Hygiëne en Infectieziekten

rss

Norovirus, je ziet het niet maar het is er wel

Een korte film over norovirus

In deze film ziet u hoe het besmettelijke norovirus zich verspreidt. Hoe gemakkelijk de virussen in de lucht terecht kunnen komen en hoe verraderlijk die snoeppot is.
Ook ziet u welke maatregelen u kunt nemen om uzelf en anderen te beschermen. Zo kunt u voorkomen dat er meer cliënten ziek worden. Maar ook dat u zelf besmet raakt en het virus mee naar huis neemt.


Medewerkers in de zorg

Deze film is gemaakt voor verpleegkundigen en verzorgenden die in een verpleeghuis of woonzorgcentrum werken en te maken krijgen met een uitbraak van braken en/of diarree.
Ook voor andere groepen is de film interessant: huishoudelijk medewerkers, vrijwilligers, de cliënten, of zorgmedewerkers die in een ander type instelling werken.

Tijdens een uitbraak

De film is bedoeld om te laten zien op een afdeling waar een uitbraak van braken en/of diarree heerst. Hij duurt zeven minuten en kan bijvoorbeeld dagelijks bij de ochtendoverdracht vertoond worden aan de medewerkers die de film nog niet hebben gezien. De film vormt een aanvulling op de voorlichting en de protocollen van de zorginstelling en ondersteunt de toepassing van de nodige maatregelen.

Norovirus

De meeste uitbraken van braken en/of diarree worden veroorzaakt door het norovirus en dit virus is zeer besmettelijk. Daarom is het verstandig vanaf het begin van een uitbraak maatregelen te nemen alsof het het norovirus is, ook al is dat nog niet zeker. Volg het beleid dat in uw instelling afgesproken wordt.

U kunt deze film gratis downloaden, kopiëren en verspreiden. Het is niet toegestaan om deze film te gebruiken voor commerciële doeleinden en (delen van) de film te bewerken of aan te passen.

Achtergrondinformatie over de film.

Download de DVD-bedrukking van de film.

Interessant? Deel dit met je netwerk