rss

Actueel

Bron: RIVM

De week van de teek: 3 tot en met 9 april 2017

De week van de teek: 3 tot en met 9 april 2017

28 maart 2017

Het is volop lente en iedereen trekt erop uit om te genieten van de natuur, maar in deze periode zijn ook de teken weer actief! Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in bossen, duinen, heidegebieden, weilanden, parken en tuinen. Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Een tekenbeet is vaak onschuldig, maar kán u ziek maken.

Een ziekte die opgelopen kan worden door een tekenbeet is de ziekte van Lyme.

Op de tekenradar kunt u zien hoe actief de teken zijn. Met eenvoudige maatregelen kunt u een besmetting voorkomen. Het belangrijkste is dat u zichzelf en uw kinderen regelmatig controleert op teken en deze snel en op de juiste manier verwijdert.
Voor uzelf is er een informatieve informatiefilm beschikbaar en voor kinderen een leuke interactieve ‘teken game’.


App 'Tekenbeet'

Het RIVM heeft de app 'Tekenbeet' gemaakt. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of de App Store (Iphone). Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) zien hoe actief teken zijn, kunnen ze opzoeken hoe teken eruit zien en wat ze moeten doen om teken correct en snel te verwijderen. Daarnaast is een alarm in te stellen om altijd op de hoogte te blijven van de actuele tekenactiviteit.

Lees meer over teken en tekenbeten.


Interessant? Deel dit met je netwerk