rss

Actueel

Anticonceptie bij kwetsbare ouders

Ontwikkelaar programma ‘anticonceptie bij kwetsbare ouders’ wint eretitel

13 april 2017

Connie Rijlaarsdam is uitgeroepen tot de ‘meest invloedrijke persoon in publieke gezondheid 2016’. Ze kreeg deze titel voor haar werk als bedenker en ontwikkelaar van het programma ‘Anticonceptie bij kwetsbare ouders’. Het programma dat in Rotterdam en in Tilburg loopt, krijgt veel landelijke aandacht.

Het helpt kwetsbare ouders om in deze fase van hun leven géén kind te krijgen. Op vrijwillige basis, met een proactieve persoonlijke benadering en maatwerk. Vorige week werden de eerste resultaten van het Rotterdamse project bekend. Daaruit bleek dat maar liefst 70% kiest voor (tijdelijke) anticonceptie.

Landelijk invoeren

De NPHF Federatie voor Gezondheid en GGD GHOR Nederland organiseerde de verkiezing voor de zevende keer. Connie Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist bij GGD Hart voor Brabant, hoopt dat het programma landelijk wordt ingevoerd: "Fantastisch dat ik het ben geworden! Wat een eer. Het geeft mij zeer veel energie dat iedereen met wie ik samenwerk overtuigd is van het belang dat we anders moeten, maar vooral ook anders kunnen handelen. Het is mijn grote wens dat dit programma landelijk wordt ingevoerd. Ik hoop dat deze titel daaraan een bijdrage kan leveren!”

Het congres ‘Zorg om kwetsbaar ouderschap’ van artsenfederatie KNMG en de gemeente Rotterdam leverde een interessant digitaal magazine op over kwetsbaar ouderschap.

Meer weten?

Interessant? Deel dit met je netwerk