rss

Actueel

Symposium

Symposium

27 juni 2017

Vrijdag 30 juni ’17 vindt het symposium Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO plaats. Een initiatief om de gebruiksvriendelijke en beveiligde webapplicatie te presenteren aan de landelijke zorg)professionals.

Het Meldpunt geeft ‘realtime’ overzicht op uitbraken van infectieziekten en Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) in de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Zo kunnen deelnemende zorginstellingen tijdig(er) maatregelen treffen bij overplaatsingen van patiënten waardoor de verspreiding van infecties kan worden voorkomen. Het landelijke symposium wordt georganiseerd vanwege de interesse en vragen uit andere regio’s.

Workshops

In de ochtend wordt plenair aandacht besteed aan hoe het Meldpunt is ontwikkeld, werkt en wat het oplevert. Verschillende bestuurders en zorgprofessionals komen aan het woord en vertellen over de meerwaarde vanuit hun perspectief.

In de middag staan twee workshops centraal. Tijdens de praktische workshop 'Ervaar het Meldpunt!' wordt er met casuïstiek een fictieve uitbraak in een instelling gemeld. Hierdoor ervaart men hoe het Meldpunt werkt en hoe regionaal overzicht op uitbraken ontstaat vanuit de eigen praktijk. In de workshop 'Regionale zorgnetwerken ABR, wie doet straks wat?' wordt het gesprek met elkaar aangegaan over de verschillende rollen en taken in de ketensamenwerking rond infectieziektebestrijding en Antibioticaresistentie.

Datum:

Vrijdag 30 juni 2017

Tijd:

9.30 tot 16.30 uur (inclusief lunch en afsluitende borrel)

Locatie:

Campus Woudestein (Erasmus Universiteit)
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Geïnteresseerd in het symposium? Mail naar digitaalmeldpuntMO@rotterdam.nl.

Meer informatie over het Meldpunt vindt u op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.

Interessant? Deel dit met je netwerk