Reizigerszorg

rss

Welkom bij GGD Reizigerszorg

Per jaar gaan er ruim 7,5 miljoen Nederlanders naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of werk. Reizigers gaan steeds vaker naar Azië, Afrika en Midden- en Zuid- Amerika. Maar ook Egypte, Turkije en Tunesië blijven populaire bestemmingen. In al deze landen loopt u het risico om een (infectie)ziekte op te lopen, door andere klimaatomstandigheden, slechte sanitaire voorzieningen en algemene hygiëne.  Voor veel landen worden dan ook vaccinaties en aanvullende maatregelen aanbevolen. Voor een beperkt aantal landen zijn vaccinaties zelfs verplicht, zoals de Gele koorts vaccinatie. Voor enkele landen is ook een cholerastempel verplicht.

Op het spreekuur van GGD Reizigerszorg van de GGD Rotterdam-Rijnmond krijgt u een persoonlijk advies aan de hand van:

  • Uw reisbestemming;
  • De duur en omstandigheden van uw reis;
  • Uw persoonlijke situatie.

 

Maak tijdig een afspraak!

Wij raden u aan om bij voorkeur 6 tot 8 weken voor uw reis een afspraak te maken op het reizigersspreekuur. Sommige vaccinaties zijn namelijk pas na enkele weken optimaal werkzaam. Ook als u last minute op reis gaat is het raadzaam om een afspraak te maken. Reizigers die langer dan 9 weken op vakantie gaan raden we aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken.

U kunt uw afspraak als volgt maken:

  • Telefonisch: op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 010-4339899.
  • Online: 24/7.

Neem uw medische gegevens, uw vaccinatieboekje en de consultatiebureauboekjes van uw kind(eren) altijd mee naar het spreekuur. Indien uw reisroute bekend is, neem deze dan ook mee.

Vragen?

  • Heeft u na uw afspraak nog een specifieke vraag over uw reis? Dan kunt u gebruik maken van de Reizigersinformatielijn. Op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur. Het telefoonnummer is 010-4438051 (lokaal tarief). Let op: we zijn niet bereikbaar op nationale feestdagen,  op de dag na Hemelvaart (26 mei) en op 24 november 2017.
  • Heeft u veel vragen of vragen over een nieuwe reis? Dan vragen wij u om een nieuwe afspraak te maken om langs te komen op de GGD. Online of via telefoonnummer 010-4339899.
Interessant? Deel dit met je netwerk