Spring naar het artikel

Rondom de woning

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

De woonomgeving is op allerlei manieren van invloed op de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan lawaai, stank, ongedierte, gevaarlijke stoffen en vochtige woningen.

De GGD beoordeelt risico’s van milieufactoren, geeft informatie en denkt mee over het voorkomen van ongezonde invloeden van de woonomgeving. 

Als bewoner kunt u bij de GGD terecht met vragen en klachten over milieu in relatie tot uw gezondheid. Voorbeelden van deze ‘meldingen’ zijn: ‘Er zit schimmel op de muur in mijn woning, is dat slecht voor mijn gezondheid?’ ‘Ik heb de parketvloer gelakt, maar mijn vrouw is zwanger, kan dat kwaad?’ ‘Ik woon langs een snelweg en mijn kind heeft astma, wat moet ik doen?’

Ook als u vragen heeft over uw (woon)situatie in een van de gemeenten uit het werkgebied van de GGD Rotterdam-Rijnmond, kunt u terecht bij het team Gezondheid en Milieu van de GGD, telefoonnummer 010-4339894. Of stuur een e-mail: gmggd@rotterdam.nl. Over de situatie op andere plekken in Nederland kunt u informatie vragen aan de GGD voor dat gebied; zie hiervoor de website van GGD Nederland. Voor aanvullende informatie kunt u eveneens terecht op de website van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.