Spring naar het artikel

Boosterprik

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inwoners van ons land die in aanmerking komen voor de boosterprik (extra vaccinatie) ontvangen hiervoor op hun huisadres een uitnodiging per brief. Voor alle 60-plussers is zo’n extra prik beschikbaar. Het RIVM verstuurt de brief: dit gaat van oud naar jong, beginnend bij de 90-plussers. Op deze pagina geven we antwoord op veel gestelde vragen over de boosterprik.

Een boosterprik is een extra prik, naast de eerdere coronavaccinaties. De boosterprik zorgt voor een extra bescherming tegen ziekenhuisopname.

Het RIVM stuurt iedereen die in aanmerking komt een uitnodiging per brief. Hiermee kan telefonisch een afspraak gemaakt worden bij een GGD locatie.

De volgorde van de vaccinatie is, net als bij de eerste vaccinatiestrategie van de overheid, van oud naar jong. Als eerste worden de 90 plussers uitgenodigd en daarna steeds een leeftijdsgroep jonger.

Nee dat is niet mogelijk, de volgorde wordt bepaald door de overheid. Alleen nadat je de brief hebt ontvangen is het maken van een afspraak mogelijk.

Wanneer u zelfstandig woont, wordt u bij de GGD geprikt. Dit gebeurt door een van onze medewerkers die hiervoor bevoegd zijn. Bewoners van verpleeghuizen worden niet door de GGD gevaccineerd. Zorgmedewerkers horen van hun werkgever waar zij terecht kunnen.

Nee, voorlopig is de boosterprik alleen voor mensen van 60 jaar ouder. Tenzij je jonger bent en in een zorginstelling woont. De Gezondheidsraad geeft op dit moment aan dat er geen medische noodzaak is voor een booster voor deze groep.

De boosterprik wordt maar op een aantal locaties gegeven. In de eerste weken zijn hiervoor de locaties Schuttersveld in Rotterdam en de Eendraght in Hellevoetsluis beschikbaar. De GGD zoekt nog naar extra locaties . 

Het coronabewijs dat je hebt aangemaakt, blijft geldig en zichtbaar. Met een boosterprik worden de coronabewijzen aangevuld met deze extra vaccinatie.

 

Ook als je corona hebt gehad en gevaccineerd bent, kom je nog in aanmerking voor de boosterprik. Tussen de laatste prik of doorgemaakte corona-infectie moet 6 maanden zitten voordat de boosterprik kan worden gegeven. 

 

Meer informatie over de boosterprik staat op de webpagina van de Rijksoverheid. Of bel de landelijke informatielijn op 0800-1351.