Spring naar het artikel

Boosterprik

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Inwoners van ons land die in aanmerking komen voor de boosterprik (extra vaccinatie) ontvangen hiervoor op hun huisadres een uitnodiging per brief. Het RIVM verstuurt de brief. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen over de boosterprik.

Over de prik en uitnodiging

Een boosterprik is als het ware een oppepper, die naast de eerdere coronavaccinaties . zorgt voor een extra hoge bescherming tegen het coronavirus. Zo hebben mensen een kleinere kans om besmet te raken en de omikronvariant over te dragen.

Iedereen van 18 jaar en ouder krijgt de boostervaccinatie aangeboden. Het RIVM stuurt  hiervoor een uitnodiging per brief. Wachten op de brief hoeft niet; op onze boosterlocaties ben kun je zonder afspraak binnenlopen om de prik te halen. Een afspraak maken kan ook: online of telefonisch via 0800-7070.

Ook als je corona hebt gehad en gevaccineerd bent, kom je nog in aanmerking voor de boosterprik. Tussen de laatste prik of doorgemaakte corona-infectie moet 3 maanden zitten voordat de boosterprik kan worden gegeven. 

 

Over de locatie

Kom niet eerder dan 5 minuten vóór de afgesproken tijd. Wanneer je te vroeg komt ontstaan er lange wachtrijen.

Locatie

Openingstijden
 
ALBRANDSWAARD  
Parkeerplaats metrostation Poortugaal
Hofhoek 5, 3176 PD Poortugaal

ma, wo en vr: 9.00 - 16.00 uur
 

CAPELLE A/D IJSSEL  
Sporthal Schenkel
Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel
ma en do: 9.00 - 16.00 uur
zo 10.00 - 17.00 uur
HELLEVOETSLUIS  
Sportcomplex De Eendraght
Sportlaan 2, 3223 EV Hellevoetsluis
di, do en za: 9.00 - 16.00 uur
 
ROTTERDAM  

Kade SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25,
3072 AM Rotterdam

di en do: 9.00 - 16.00 uur
zo: 10.00 - 17.00 uur
 

Rotterdam Ahoy  
Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

ma t/m za 9.00 - 16.00 uur
zo 10.00 - 17.00 uur
Sporthal Schuttersveld
Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam
ma t/m za 9.00 - 16.00 uur
zo 10.00 - 17.00 uur
SCHIEDAM  

Sporthal Groenoord
Groenoordstraat, 3121 JP Schiedam

di, wo, vr en za 9.00 - 16.00 uur
 

Het is in sommige gevallen mogelijk om thuis gevaccineerd te worden Bespreek de mogelijkheden met je huisarts; het aanmelden voor thuisvaccinatie kan namelijk alleen via de huisarts. 

Meer informatie

Het coronabewijs dat je hebt aangemaakt, blijft geldig en zichtbaar. Met een boosterprik worden de coronabewijzen aangevuld met deze extra vaccinatie.

Om de boostervaccinatie zichtbaar te maken in de CoronaCheck-app, moet je zelf iets doen. Het gebeurt niet automatisch. U kunt 24 uur na de vaccinatie opnieuw uw vaccinatiebewijs in de app ophalen door rechtsboven op het "+" teken te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Vaccinatiebewijs'. Er zal dan een 2/2 (in het geval je eerder een Janssen-vaccin hebt gehad) of 3/3 (drie prikken ontvangen van drie benodigde prikken) bij de QR-code verschijnen.

Vragen?
De landelijke CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Omdat de app niet van de GGD is, betekent dit dat wij meestal niet verder kunnen helpen met vragen over de app. Op www.coronacheck.nl kan je alle informatie vinden over de CoronaCheck-app.

De GGD kan een boosterprik uit het buitenland (binnen de EU) wel in het systeem zetten en een papieren bewijs coronatoegangsbewijs (CTB) afgeven, maar een internationaal Digitaal Corona Certificaat (DCC) om mee te kunnen reizen is in dit geval niet mogelijk! Daarom adviseren we om geen booster over de grens te halen. Je kunt het beste wachten; op korte termijn kunnen alle 18-plussers een afspraak inplannen voor de boosterprik.

Voor mensen die hun boosterprik buiten de EU kregen, geldt wél dat zij hun vaccinatiebewijs kunnen omzetten naar een Nederlands CTB en een Europees DCC, waarmee zij ook binnen Europa kunnen reizen. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen via 030 - 8002899.

Meer informatie over het registreren van je buitenlandse vaccinaties lees je op de webpagina van de Rijksoverheid.

De GGD Rotterdam-Rijnmond gaat enkel over de vaccinatielocaties en het zetten van de boosterprik. Meer informatie over de boosterprik staat op de webpagina van de Rijksoverheid. Of bel de landelijke informatielijn op 0800-1351.