Spring naar het artikel

Britse variant coronavirus

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op basis van de informatie die nu bekend is, wordt men niet vaker ernstig ziek van de Britse variant van het coronavirus. Mogelijk ontwikkelen kinderen wel vaker griepachtige klachten.

Deze variant is waarschijnlijk besmettelijker dan de ‘normale’ variant. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden over de Britse coronavirusvariant.

Op basis van wat we tot nu weten, wordt men niet vaker ernstig ziek van de Britse variant. Deze variant is mogelijk wel besmettelijker dan de ‘normale’ variant, voor alle leeftijdsgroepen. En mogelijk ontwikkelen kinderen wel vaker griepachtige klachten. Dit is naar aanleiding van Engels onderzoek, echter moet er nog onderzoek gedaan worden naar het effect in Nederland.

Nee, de adviezen zijn hetzelfde:

  • houd minstens 1,5 meter afstand
  • nies en hoest in de elleboog
  • beperk uw sociale contacten tot een minimum
  • laat u testen bij verkoudheidsklachten.

De uitslag vertelt alleen dat u positief getest bent op corona, niet of het ook de Britse variant is. Duidelijkheid over Britse variant vraagt veel meer onderzoek. U ontvangt deze uitslag niet. De maatregelen die u moet nemen zijn hetzelfde als bij de 'normale' variant. Na afloop van het onderzoek worden de onderzoeksresultaten van de gehele gemeente gecommuniceerd.

Nee, vooralsnog gelden dezelfde maatregelen en procedure die als voor de andere varianten van het coronavirus.