Spring naar het artikel

Laat je testen in Charlois!

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanaf dinsdag 26 januari kunnen inwoners van Charlois terecht op 11 testlocaties in de buurt. We hopen op deze manier meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus, en dit verder terug te dringen. Daarom vragen we inwoners van Charlois om zich met, maar ook zonder coronaklachten te laten testen.

Het aantal besmettingen met corona daalt. Maar het gaat helaas niet snel genoeg. Want er moeten nog steeds veel corona-patiënten naar het ziekenhuis. Net zoals in andere gebieden in Rotterdam willen we ook in Charlois het aantal mensen met corona verminderen. Om het aantal mensen met corona te verminderen, is het belangrijk om te weten hoe het virus zich verspreidt, om zo de verspreiding af te kunnen remmen. Daarom onderzoekt de GGD samen met het Erasmus MC of mensen zich sneller laten testen als er meer testlocaties in de wijk zijn. Met wat we in Charlois leren, kunnen we landelijk het verschil maken in het aanpakken van het virus.

Veelgestelde vragen

Binnenlocaties:

  • Schoolgebouw, Slingeplein 8
  • De Zuiderkroon, Vlissingenplein 164
  • Charloisse Oude kerk (zijgebouw), Charloisse Kerksingel 35
  • RDM Congrescentrum, Heijplaatstraat 17
  • Wijklocatie Gemeente Rotterdam, Wolphaertsbocht 356
  • Laleli Moskee, Gruttostraat 9  (niet op vrijdag open)

Testbus

  • Metro Maashaven, Mijnsherenlaan 1c
  • Maastunnel (uitgang fietsers/voetgangers), Charloisse Hoofd 25
  • Plein van de vallende Ruiter, Mijnsherenlaan 237/Pleinweg
  • Nachtegaalplein

XL testlocatie Ahoy, Ahoyweg 10.
Voor een test op Ahoy is een afspraak nodig.  Dit kan door te bellen naar 0800 – 1202 of online via www.coronatest.nl.

Het opzetten van extra testlocaties is een pilot in opdracht van het ministerie van VWS. Dit wordt ook uitgeprobeerd in Bunschoten en Dronten. Door zo veel mogelijk inwoners te testen, willen we beter zicht krijgen op het virus en de verspreiding ervan. Met wat we tijdens deze pilot in Charlois leren, kunnen we landelijk het verschil maken in het aanpakken van het virus. Er is voor Charlois gekozen omdat we weten dat hier nog besmettingen voorkomen, maar dat inwoners zich minder snel laten testen. Met dit project willen we bijvoorbeeld onderzoeken of meer testlocaties in de buurt ervoor zorgen dat mensen zich sneller laten testen.

Om getest te kunnen worden hebben wij alleen een telefoonnummer van u nodig waar we u kunnen bereiken met de testuitslag. Onze medewerkers vragen ook om een identiteitsbewijs, maar als u deze niet bij heeft is dit geen probleem.

De locaties zijn open van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 16.00 uur. De Laleli Moskee is op vrijdag niet open voor testen.

Op alle locaties kunt u binnenlopen zonder afspraak, behalve op Ahoy. Wilt u op deze locatie getest worden? Maak dan een afspraak via 010-4438031 (keuze 1). U kunt dit nummer ook bellen als u een afspraak wilt maken voor de andere locaties in Charlois.

Deze pilot duurt 6 weken, de locaties zijn beschikbaar tot en met vrijdag 5 maart.

Nee, het testen is niet verplicht. We verzoeken mensen zich te laten testen om zo meer inzicht te krijgen in de verspreiding van het virus en dit hopelijk terug te kunnen dringen. Bij klachten die passen bij het coronavirus is het advies altijd om je te laten testen en thuis te blijven.

 

Op de testlocaties in Charlois wordt gebruik gemaakt van de antigeensneltest. Voor deze test wordt eenmalig wat materiaal uit de neus afgenomen.

U kunt uw uitslag inzien via www.coronatest.nl met persoonlijke DigiD als u uw ID-bewijs heeft getoond bij de afspraak. Als u alleen een telefoonnummer heeft achtergelaten, krijgt u de uitslag telefonisch. Alle inwoners die positief getest worden op Corona worden gebeld door de GGD voor het bron- en contactonderzoek (bco). Het streven is dat een bco-medewerker binnen 24 uur nadat de uitslag bekend is contact opneemt.

De uitslag krijgt u binnen 1 dag.