Spring naar het artikel

Datadiefstal gegevens coronatesten

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Sinds het weekend van 23 januari zijn meerdere medewerkers van het landelijke coronatest afsprakennummer aangehouden op verdenking van datadiefstal. Zij zouden tegen betaling persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben aangeboden. Terwijl veel Nederlanders grote negatieve gevolgen van het coronavirus ondervinden, willen criminelen persoonlijk gewin halen uit de gegevens van mensen die zich laten testen. De GGD betreurt deze gebeurtenis ten zeerste. Op deze pagina lees je hier meer over.

GGD GHOR Nederland heeft aangifte gedaan en de zaak is door de politie en het OM in behandeling genomen. Er is een speciaal telefoonnummer voor burgers met vragen geopend: 085 - 130 82 26 (van 9 tot 21 uur bereikbaar). Op deze pagina van de GGD GHOR NL staan antwoorden op veelgestelde vragen. Mogelijk worden deze komende tijd verder aangevuld.

Eigen gegevens inzien of wijzigen?
Wilt u weten welke persoonsgegevens de gemeente van u heeft? Of wilt u van een ander recht op privacy gebruikmaken? Inwoners van de gehele regio Rotterdam-Rijnmond kunnen bij de gemeente Rotterdam (waarvan de GGD Rotterdam-Rijnmond onderdeel uit maakt) een verzoek indienen om hun gegevens te bekijken, het gebruik van persoonlijke gegeven te laten wijzigen of de gegevens te laten verwijderen. U kunt daarvoor, met uw DigiD, online een AVG-verzoek indienen. Kijk voor meer informatie op de pagina https://www.rotterdam.nl/loket/aanvraag-avg/.