Spring naar het artikel

Mentale gezondheid in tijden van corona

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het coronavirus beïnvloedt op het leven van alle inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond. Mensen zijn angstig, komen minder buiten en hebben weinig contact met anderen. Hoe ga je om met stress en wat kun je doen om mentaal gezond te blijven tijdens de coronacrisis?

Lees erover in ons nieuwsbericht hierover. Op deze pagina delen we ook meer informatie en adviezen om mentaal gezond te blijven.

Steunpunt Coronazorgen

Mensen met vragen over de gevolgen van de coronacrisis kunnen terecht bij het Steunpunt Coronazorgen van het Informatie- en Verwijscentrum (IVC). Dit digitale loket biedt betrouwbare informatie en brengt mensen in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners en luisterlijnen.

Gezonde leefstijl

Corona heeft ook invloed op onze gezonde leefstijl. Hoe kunt u die behouden in tijden van corona? Bij het Loket Gezond Leven zijn verschillende leefstijladviezen voor thuis ontwikkeld.

Ook weleens gestresst door de coronamaatregelen?

De podcast 'Lekker in je Vel 010' (via Soundcloud) gaat over coronastress in Rotterdam. Specialisten en ervaringsdeskundigen praten over wat deze tijd met hen doet. Ze geven tips wat je kan doen om dit aan te pakken. Lees hieronder het persbericht over de podcast. In oktober volgt een 2e aflevering.