Spring naar het artikel

Mentale gezondheid in tijden van corona

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Het coronavirus beïnvloedt op het leven van alle inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond. Mensen zijn angstig, komen minder buiten en hebben weinig contact met anderen. Hoe ga je om met stress en wat kun je doen om mentaal gezond te blijven tijdens de coronacrisis?

Steunpunt Coronazorgen

Mensen met vragen over de gevolgen van de coronacrisis kunnen terecht bij het Steunpunt Coronazorgen van het Informatie- en Verwijscentrum (IVC). Dit digitale loket biedt betrouwbare informatie en brengt mensen in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners en luisterlijnen.

Gezonde leefstijl

Corona heeft ook invloed op onze gezonde leefstijl. Hoe kunt u die behouden in tijden van corona? Bij het Loket Gezond Leven zijn verschillende leefstijladviezen voor thuis ontwikkeld.

Ook weleens gestresst door de coronamaatregelen?

De podcast 'Lekker in je Vel 010' (via Soundcloud) gaat over coronastress in Rotterdam. Specialisten en ervaringsdeskundigen praten over wat deze tijd met hen doet. Ze geven tips wat je kan doen om dit aan te pakken. Beluister de podcasts terug op Soundcloud.