Spring naar het artikel

Mentale gezondheid in tijden van het coronavirus

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het coronavirus beïnvloedt op het leven van alle inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond. Mensen zijn angstig, komen minder buiten en hebben weinig contact met anderen. Hoe ga je om met stress en wat kun je doen om mentaal gezond te blijven tijdens de coronacrisis?

Lees erover in ons nieuwsbericht hierover. Op deze pagina delen we ook meer informatie en adviezen om mentaal gezond te blijven.

Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC)

Mensen met vragen over psychosociale gevolgen van de coronacrisis kunnen terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Dit digitale loket biedt betrouwbare informatie en brengt mensen als nodig in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners.

Hulp- en luisterlijnen

Voor mentale ondersteuning rondom COVID-19 hebben diverse organisaties hulp-/luisterlijnen in het leven geroepen, zoals het Rode Kruis. Hier kan je terecht voor vragen, telefonisch en online. Er zijn ook hulplijnen voor specifieke doelgroepen, zoals mantelzorgers, ouderen en kinderen.

Gezonde leefstijl

Corona heeft ook invloed op onze gezonde leefstijl. Hoe kunt u die behouden in tijden van corona? Bij het Loket Gezond Leven zijn verschillende leefstijladviezen voor thuis ontwikkeld.

Ook weleens gestresst door de coronamaatregelen?

De podcast 'Lekker in je Vel 010' (via Soundcloud) gaat over coronastress in Rotterdam. Stressspecialisten en ervaringsdeskundigen praten over wat deze tijd met hen doet, en geven tips wat je kan doen om stress te lijf te gaan. Lees hieronder het persbericht over de podcast.