Spring naar het artikel

Het QR-servicepunt na 27 juni 2023 gesloten

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Op 1 juli 2023 loopt de Europese verordening voor de uitgifte van het Europese Digitale Coronacertificaat (DCC) af.. Het ministerie van VWS beëindigt daarom per die datum de uitgifte van internationale digitale bewijzen in Nederland. Het QR-Servicepunt Rotterdam-Rijnmond sluit daarom na 27 juni 2023 haar deuren.

Reizen naar landen die vragen om een coronabewijs

Er is op dit moment nog een aantal landen waar een vaccinatiebewijs vereist is. Kijk voor actuele informatie hierover op www.nederlandwereldwijd.nl.

Tot 1 juli kan je je bewijzen via www.coronacheck.nl downloaden en uitprinten. Deze kunnen na 30 juni nog steeds gebruikt worden als vaccinatiebewijs. De CoronaCheck App kan gebruikt worden tot 31 december 2023. Let op, na 30 juni 2023 is het niet meer mogelijk om een herstel- en of vaccinatiebewijs toe te voegen aan de CoronaCheck App.  

Vanaf 1 juli kan je via de website https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login jouw vaccinatieoverzicht downloaden met je DigiD. Je vaccinatieoverzicht kan je ook gebruiken om naar landen te reizen waar een vaccinatiebewijs nog vereist is. Verder is het ook mogelijk om met het gele boekje te reizen naar het buitenland. Als je door de GGD Rotterdam-Rijnmond gevaccineerd kan je het gele boekje laten afstempelen bij alle Covid-19 vaccinatielocaties in de regio. Kijk voor een actueel overzicht op de website www.ggdrotterdamrijnmond.nl/coronacvaccinatie

Bij een voorgenomen reis blijft het mogelijk via een commerciële testaanbieder een testcertificaat te verkrijgen. Kijk voor vragen rondom coronabewijzen op Coronabewijs | Rijksoverheid.nl 

Gele boekje
Mensen zonder DigiD/BSN kunnen na 1 juli alleen nog het gele boekje laten stempelen als vaccinatiebewijs. Je kunt hiervoor kunnen terecht op alle coronavaccinatielocaties. Op www.ggdrotterdamrijnmond.nl/coronavaccinatie staan de locaties en openingstijden. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Vragen?

Heb je een vraag? Bel ons dan via 010 - 443 80 31 (optie 4). Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00.