Spring naar het artikel

Corona en reizen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Momenteel krijgt de GGD veel vragen van mensen die op reis gaan en hier vragen over hebben. Op deze pagina zullen wij de meest gestelde informatie bundelen en verder aanvullen.

Update: 16 juli 2021

Gratis coronatest voor reizigers in juli en augustus

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat reizigers in juli en augustus 2021 gebruik kunnen maken van een gratis coronatest. Sinds 30 juni kunnen reizigers een afspraak maken. Zij kunnen bij de GGD terecht voor een PCR test of bij een externe partij voor de antigeensneltest. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer.

In onze regio testen wij sinds 1 juli reizigers met een PCR-test op onze XL-locaties bij Rotterdam The Hague Airport en Rotterdam Ahoy. Let op: hier moet u een aparte testafspraak voor maken. De afspraak maakt u via 0800-5005. Het heeft geen zin om de GGD te bellen, de reizigersafspraken worden door een landelijk callcenter gemaakt.

Digitaal Corona Certificaat (DCC)

De overheid werkt aan een Europees bewijs voor reizen in coronatijden. Dit bewijs heet het Digitaal Corona Certificaat (DCC). De meest actuele informatie over het DCC vindt u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs.

Heeft u hier vragen over? Het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24/7 bereikbaar voor vragen op het telefoonnummer +31 247 247 247.


Vragen of technische problemen met de CoronaCheck app?
Helaas kunnen wij u daar niet mee helpen. Wat kunt u doen bij vragen?

Het gele boekje

Een stempel in het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs. Hier leest u meer over het gele boekje.

Zelftesten op Rotterdam The Hague Airport

Aankomende reizigers op Rotterdam the Hague Airport ontvangen vanaf vrijdag 16 juli een gratis COVID-19 zelftest. Op deze manier kunnen zij mensen zichzelf op een laagdrempelige manier testen. Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en worden gebruikt om besmettingen eerder op te sporen (ook als je gevaccineerd bent). Bijvoorbeeld als u ergens was waar u moeilijk afstand kon houden, of voor mensen die terugkomen van vakantie of veilig naar school of werk willen. Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten, wanneer u contact had met iemand met corona of in quarantaine zit. In deze gevallen kunt u een testafspraak maken bij de GGD (0800-1202 of www.coronatest.nl).

Hulp nodig met inloggen DigiD

Heeft u hulp nodig bij het inloggen met DigiD? De GGD kan u hier helaas niet bij helpen. U kunt hiervoor bellen naar 088 - 123 65 55. U kunt ook een mail sturen naar info@digid.nl.

Ook kunt u terecht bij het Digicafé van de Bibliotheek Rotterdam. Kijk op de website of bel 010-281 61 00 voor informatie waar en wanneer u terecht kunt.

Meer informatie

Op de website nederlandwereldwijd.nl vind u meer informatie over reizen naar het buitenland. Hier leest u meer over de maatregelen die van kracht zijn in Europa.