Spring naar het artikel

Testen op het coronavirus

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

Heb je klachten die passen bij het coronavirus (hoesten, verkoudheid en/of koorts), doe dan een zelftest. Is deze test positief, dan hoef je dat niet meer bij de GGD te bevestigen. Het is nog steeds belangrijk dat je bij klachten een test doet. Hier lees je meer over het testen.

Wanneer kan ik mij laten testen op corona bij de GGD?

Sinds 17 maart zijn alle GGD'en gesorpt met testen. Na een positieve zelftest is het niet nodig je ook bij de GGD te laten testen en is dit ook niet mogelijk.

Heb je een herstelbewijs nodig  (bijvoorbeeld om te reizen), dan kanje terecht bij een commerciële teststraat. 

Waar kan ik terecht voor een test?

Nergens. 17 maart was de laatste dag dat je je kon laten testen.

 

Plaats en adres Openingstijden

Feijenoord
Koperslagerstraat 9
3077 MD Rotterdam

LET OP: Vanaf 17 maart is deze locatie gesloten. 

ma - za: 8.30 - 13.00 uur
zo: 9.30 - 13.00 uur

 

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen over de coronatest.

Niet meer testen bij de GGD, hoe zit het?

Het is nog tot en met 17 maart mogelijk om een afspraak te maken voor een coronatest bij de GGD’en. Dit kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800-1202. Na 17 maart is het niet langer mogelijk een afspraak in te plannen.

Het is nog tot en met 17 maart mogelijk om uw afspraak te verzetten. De laatste testen worden op 17 maart afgenomen. Voor het verzetten van een bestaande afspraak kunt u bellen met 0800-1202.

Ja, op coronatest.nl blijft het mogelijk om alle uitslagen uit het verleden terug te zien.

 

Nee, het doen van een zelftest is niet meer nodig. Dit mag natuurlijk nog wel. Als je klachten hebt zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus dan is het advies om thuis te blijven wanneer je ziek bent. Overleg bij lichte klachten met de werkgever of thuiswerken mogelijk is. En vermijd bij klachten lichamelijk contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een ontsteking van de keel of longen. Als lichamelijk contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker.

Na 17 maart 2023 gaan commerciële partijen de taak uitvoeren om testen af te nemen voor een herstelbewijs. U kunt daar terecht voor een herstelbewijs.

Wanneer je langdurig klachten blijft ervaren na een vermoedelijk doorgemaakte corona-infectie neem dan contact op met je eigen arts om de diagnose te bepalen. Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over post-COVI

Met het sluiten van de GGD-testlocaties is het niet meer mogelijk u bij de GGD te laten testen met een NAAT-test. In sommige gevallen kan je eigen arts nog wel een NAAT-test adviseren. Deze zal dit dan zelf bij u uitvoeren. Daarnaast kun je altijd een zelftest doen als je je zorgen maakt.

Tot 17 maart geldt onderstaande nog

Je hoeft na een positieve zelftest niet meer naar de GGD toe om je testuitslag te laten bevestigen.

Naar de testlocatie

De test