Spring naar het artikel

Herinneringsoproep booster en/of herhaalprik

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

8 juli 2022

Vanaf 8 juli start het RIVM met een herinneringsactie. Mensen van 60 jaar en ouder die na de uitnodiging eerder dit jaar de herhaalprik (2e booster) nog niet haalden, ontvangen een herinneringsuitnodiging. Ook volwassenen vanaf 18 jaar die na de uitnodiging voor de booster deze nog niet haalden, ontvangen binnenkort een herinnering.

Geen nieuwe vaccinatieronde

Het gaat nadrukkelijk niet om een nieuwe vaccinatieronde. Minister Ernst Kuipers heeft tot deze herinneringsactie besloten vanwege de toename van het aantal besmettingen. De boostervaccinatie brengt de basisbescherming weer op peil. Voor mensen die ouder zijn dan 60 jaar biedt de herhaalprik nog eens extra bescherming. Veel mensen hebben deze prikken al gehaald nadat ze eerder dit jaar een uitnodiging ontvingen. Maar er is ook nog steeds een groep mensen die dat niet heeft gedaan. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat iemand op het moment van de uitnodiging al besmet was geraakt door het virus of omdat de noodzaak minder gevoeld werd toen het aantal besmettingen terugliep. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, willen zij mogelijk alsnog gebruik maken van de uitnodiging.

Brief en/of SMS-bericht

De herinneringsbrieven worden verstuurd door het RIVM. Daarnaast stuurt GGD GHOR Nederland SMS-berichten ter herinnering. Alleen als je je mobiele nummer met GGD GHOR Nederland deelde, ontvang je deze SMS-berichten. Haalde je eerder een coronavaccinatie bij een GGD, maar wilde je niet je gegevens delen met het RIVM, dan ontvang je geen brief. 

Geen basisserie dan geen herinnering

Heb je de basisserie (de eerste prikken) nog niet gehaald, dan krijg je geen herinneringsbrief en ook geen SMS-bericht. Uiteraard kun je nog steeds bij één van de priklocaties terecht om deze prikken alsnog te halen.

Advies: maak een afspraak

Je kunt deze prikken halen op al onze vaccinatielocaties. Het kan drukker worden dan normaal, daarom  adviseren we om vooraf een afspraak te maken. Een afspraak kan via de telefoon: 010 443 80 31 of via de website: www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Praktische informatie over je afspraak vind je op onze website.

Vragen of twijfels?

Vragen of twijfels over vaccineren? Praat erover met je eigen arts of medisch specialist. Wil je praten met een onafhankelijke zorgprofessional, kijk dan op vragenovercorona.nl. Je mag ook bellen met onze medische informatielijn: 010 443 80 31.