Spring naar het artikel

Afronding pilot testbussen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

19 februari 2021

De testbussen in de Afrikaanderwijk, Bospolder-Tussendijken en Hillesluis staan er vrijdag 19 februari voor het laatst. Op deze locaties konden Rotterdammers zich met én zonder afspraak laten testen op het coronavirus. De testbussen maakten deel uit van een onderzoek dat de GGD samen met het Erasmus MC uitvoert en nu verder gaat in Charlois.

Vanaf 24 november stond de testbus op het Visserijplein in Bospolder-Tussendijken (Delfshaven). Op 8 december kwam daar de locatie op het Afrikaanderplein (Afrikaanderwijk) bij. Tot slot werd er op 12 januari nog een testbus ingezet op Hillevliet (Hillesluis).

Resultaten
Eerder werden de pilots vanwege succes verlengd. De voorlopige resultaten wezen namelijk uit dat een testbus in de wijk ervoor zorgt dat mensen zich eerder laten testen. De testbussen werden door de wijkbewoners als zeer positief ervaren. Vooral de laagdrempeligheid speelt een grote rol: dichtbij huis en je zonder afspraak laten testen. De officiële resultaten van dit onderzoek worden later bekend gemaakt.

Vervolg in Charlois
Testen in de wijk was de eerste stap in het project Risicogestuurd grootschalig testen. Inmiddels is de volgende fase in dit project gestart, namelijk grootschalig testen in Charlois. Inwoners van Charlois kunnen nog tot en met 5 maart terecht op 11 testlocaties in de buurt. Lees meer.

Wilt u zich laten testen in Rotterdam? Dan kan bij een van onze andere testlocaties. Bel naar 0800-1202 of maak een afspraak via www.coronatest.nl.