Spring naar het artikel

Afschaling vaccinatielocaties vanaf juli

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

1 juli 2021 | laatste update: 2 juli 2021

In de maand juni kon men zich op 14 locaties in de regio laten vaccineren, in de drukste weken heeft GGD Rotterdam-Rijnmond 14.000 prikken per dag gezet. In totaal zijn er al bijna 1 miljoen prikken gezet in de regio. Nu een hele grote groep mensen al is gevaccineerd, prikken we in de maanden juli en augustus steeds minder mensen. Daarom vaccineert de GGD in juli nog op 10 locaties. Vanaf eind juli bouwen we het aantal vaccinatielocaties verder af.

Afbouw locaties

Begin juli sluiten de locaties Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Daarna volgen Barendrecht, Van Nelle Fabriek Rotterdam, Albrandswaard, de locatie aan de kade van het SS Rotterdam en Vlaardingen. Exacte data zijn hiervan nog niet bekend, maar in deze volgorde sluiten de locaties vanaf eind juli tot en met augustus. Dit betekent dat de locaties in Ridderkerk, Hellevoetsluis, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Schuttersveld in Rotterdam nog als laatste openblijven gedurende de grote vaccinatiecampagne .

We bouwen het aantal locaties af, zodat we snel en efficiënt kunnen vaccineren en daarbij ook ons personeel optimaal kunnen inzetten. In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en de populariteit van een locatie bij het publiek. De exacte planning blijft afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

Monitoren

Veel vaccinatielocaties die sluiten worden afgebouwd en weer in gebruik genomen voor de reguliere activiteiten, zoals sport- en beweegactiviteiten, evenementen of parkeren. Er zijn ook locaties die wel worden gesloten, maar nog niet afgebouwd. Deze locaties worden mogelijk later nog gebruikt om specifieke doelgroepen te vaccineren, zoals arbeidsmigranten.

We monitoren de situatie voortdurend in de regio. Als we in de zomer-maanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar lokaal maatwerk voor, bijvoorbeeld met mobile units of wijkgebouwen.

Vragen of een afspraak maken?

Als u vragen heeft over de locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond, bel dan: 010 - 443 80 31. Heeft u vragen over het maken van een vaccinatieafspraak? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. Afspraken voor locaties worden landelijk geregeld. Tussen de eerste en een tweede prik zit minimaal 4 weken. Het kan daarom voorkomen dat de tweede prik op een andere locatie wordt ingepland, omdat de eerste locatie ondertussen gesloten wordt.

GGD Rotterdam-Rijnmond kan afspraken niet plannen, wijzigen of annuleren. Bel 0800-7070 of kijk op Prikuitnodiging en afspraak | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl.