Spring naar het artikel

Veel animo voor testen in de regio

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

8 juni 2020

Inwoners uit de regio Rijnmond kunnen zich op vijf verschillende locaties laten testen op het coronavirus. Wij streven ernaar om binnen 48 uur een afspraak in te plannen. We merken dat sommige locaties sneller vol zitten dan andere locaties. Het kan dus zijn dat u verder moet reizen naar de testlocatie of dat u langer moet wachten voordat u getest kan worden in de locatie naar keuze.

De GGD leidt dagelijks mensen op die kunnen testen, om te voldoen aan de enorme vraag die er is. In de eerste week konden we deze nieuwe mensen nog niet inzetten, waardoor de wachttijden wat langer waren. Daarnaast wordt er dagelijks gekeken of er extra teststraten open kunnen op de locaties.
 

Afspraak maken
Om een testafspraak te maken, kunt u bellen naar het landelijke nummer 0800-1202. Daarnaast heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond ook een eigen nummer waarop gebeld kan worden om een afspraak in te plannen. Dit nummer is 010-443 81 00. Beide nummers zijn zeven dagen per week bereikbaar, van 08.00 uur tot 20.00 uur. U kunt ook uw gegevens achterlaten via ons aanvraagformulier.

Vanwege drukte op de lijn, kan het zijn dat u lang moet wachten. Onze excuses hiervoor. Wij adviseren u om verspreid over de dag te bellen, om de druk op de lijn te beperken.


Uitslag
Het landelijke callcenter verwerkt de uitslagen en belt de negatieve uitslagen door. Wij bellen alleen met de positief geteste personen om de uitslag door te geven en bron- en contactonderzoek te starten. Tot nu toe lukt het onze collega’s om binnen 24 tot 48 uur de positieve uitslag door te bellen en te starten met het bron- en contactonderzoek.