Spring naar het artikel

Begin juli afschalen vaccinatielocaties

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

4 juni 2021 | laatste update: 5 juni 2021

GGD Rotterdam-Rijnmond staat aan de vooravond van een grootse vaccinatieopgave. In de maand juni werken we toe naar het zetten van 14.000 prikken per dag. Een enorme opgave waar GGD Rotterdam-Rijnmond klaar voor is. Na die piek in juni loopt het aantal prikken per dag sterk terug, waardoor we ook minder capaciteit en dus minder locaties nodig hebben. Dit betekent dat we met minder locaties open zijn vanaf juli.

Begin juli gaan we van 14 naar 10 locaties. We bouwen het aantal locaties af, zodat we snel en efficiënt kunnen vaccineren en ook ons personeel optimaal kunnen inzetten. In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en hoe populair een locatie is bij het publiek. Vanaf 5 juli sluiten de volgende locaties: Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Na deze eerste vier sluitingen bouwen we verder af in locaties. De planning hiervan en de locaties zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

We monitoren de situatie voortdurend in de regio. Als we in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar mogelijkheden voor.

Vaccinatielocaties regio Rotterdam-Rijnmond

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich op dit moment op 12 locaties, verspreidt over de regio, laten vaccineren: Schiedam, Spijkenisse, Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), Rotterdam (de Van Nellefabriek, aan de kade bij het SS Rotterdam en Schuttersveld), Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Maassluis, Poortugaal, Ridderkerk en Vlaardingen. Vrijdag 11 juni opent de vaccinatielocatie in Hellevoetsluis, daarna opent de locatie in Lansingerland nog.

Vragen?

Als u vragen heeft over de locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond, bel dan: 010 - 443 80 31.

Heeft u vragen over het maken van een vaccinatieafspraak? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. Afspraken voor locaties worden landelijk geregeld. GGD Rotterdam-Rijnmond kan afspraken niet plannen, wijzigen of annuleren. Bel hiervoor het nummer dat in uw uitnodigingsbrief staat.