Spring naar het artikel

Boosterprik op inloop mogelijk

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

13 januari 2022 | laatste update: 29 maart 2022

Zonder afspraak naar een van de boosterlocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond. Dit is nu mogelijk. Omdat de piek van de boostercampagne achter de rug is, is er weer ruimte om zonder afspraak binnen te lopen.  Een legitimatiebewijs en mondkapje zijn nodig om de prik te kunnen krijgen.

Iedereen die dat wil, kan nu langskomen voor een eerste, tweede of boosterprik. Wie langer dan drie maanden geleden een coronabesmetting of -vaccinatie kreeg, komt in aanmerking voor de booster. Een boostervaccinatie pept de afweer tegen het coronavirus als het ware weer op. Hiermee wordt de verspreiding van het virus beperkt. Door de booster te halen draag je bij aan het beschermen van de samenleving. De omikronvariant die op dit moment heerst is minder gevaarlijk, maar geeft nog altijd een kans op ziekenhuisopname of long-covid.

Afspraak voor de boosterprik
Mensen die al een afspraak hebben staan, blijven welkom op het afgesproken tijdstip. Een afspraak maken is ook nog steeds mogelijk.  Dit kan online of telefonisch via  het landelijke afsprakennummer 0800-7070.  Meer informatie over de boosterprik en op welke locaties in de regio dit kan, staat op de webpagina www.ggdrotterdamrijnmond.nl/boosterprik