Spring naar het artikel

Grootschalig testen in Charlois van start

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

26 januari 2021 | laatste update: 16 februari 2021

Inwoners van Charlois kunnen zich op 11 locaties in Charlois laten testen op het coronavirus. Door op grotere schaal te testen wil de GGD de verspreiding van het virus indammen. Daarnaast wil de GGD in samenwerking met het Erasmus MC meer zicht krijgen op de verspreiding van het virus. Inwoners worden opgeroepen om zich met, maar ook zonder coronaklachten te laten testen.

Het aantal besmettingen met corona daalt enigszins. Maar het gaat niet snel genoeg. Want er moeten nog steeds veel corona-patiënten naar het ziekenhuis. Net zoals in andere gebieden in Rotterdam willen we ook in Charlois het aantal mensen met corona verminderen. Om het aantal mensen met corona te verminderen, is het belangrijk om te weten hoe het virus zich verspreidt, om zo de verspreiding af te kunnen remmen.

Communicatie bewoners Charlois
Helaas hadden we geen vliegende start in Charlois. Door de ongeregeldheden in de stad werden wij genoodzaakt om de mobiele testlocaties in Charlois op de eerste dag vroegtijdig te sluiten. Ook het winterse weer heeft ervoor gezorgd dat onze locaties niet volledig open konden gaan. We hebben gekozen voor sluiting vanwege de veiligheid van ons personeel en onze bezoekers.

We realiseren ons dat de informatie naar inwoners van Charlois beter had gekund. De informatie stond klaar, maar konden we vanwege de sluiting niet doorzetten. De bewonersbrief (in verschillende talen) vindt u hieronder. Verschillende netwerkpartners in Charlois gaan de brieven de komende tijd verspreiden. We kiezen er nu voor om de brief niet direct huis-aan-huis te verspreiden, omdat we nog tot en met 5 maart in Charlois aanwezig zijn. Bovendien willen we niet dat het de eerste dagen te druk wordt bij de testlocaties.

Testlocaties

Er staan 10 testlocaties in het gebied tussen 26 januari t/m 5 maart 2021. Ook kan er bij Ahoy worden getest. De GGD maakt hiervoor gebruik van binnen- en buitenlocaties. De coronatest is gratis. De locaties zijn open van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 16.00 uur. Een afspraak maken kan, maar is niet nodig bij de testlocaties in de buurt, alleen voor de testlocatie Ahoy is een afspraak nodig. U maakt een afspraak voor Ahoy (of de andere locaties als u dat fijner vindt) via 010-4438031 (keuze 1).

Binnenlocaties:

  • Schoolgebouw, Slingeplein 8
  • De Zuiderkroon, Vlissingenplein 164
  • Charloisse Oude kerk (zijgebouw), Charloisse Kerksingel 35
  • RDM Congrescentrum, Heijplaatstraat 17
  • Wijklocatie Gemeente Rotterdam, Wolphaertsbocht 356
  • Laleli Moskee, Gruttostraat 9  (niet op vrijdag open)

Testbus

  • Metro Maashaven, Mijnsherenlaan 1c
  • Maastunnel (uitgang fietsers/voetgangers), Charloisse Hoofd 25
  • Plein van de vallende Ruiter, Mijnsherenlaan 237/Pleinweg
  • Nachtegaalplein

Ahoy, Ahoyweg 10.
Voor een test op Ahoy is een afspraak nodig.  Dit kan door te bellen naar 010-4438031, keuze 1.

Risicogericht grootschalig testen

Als onderdeel van het landelijke bestrijdingsplan is in heel Nederland de afgelopen maanden de testcapaciteit steeds verder uitgebreid. Door meer te testen willen we meer inzicht krijgen in en meer grip houden op het virus. GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC zijn daarom gestart met risicogericht grootschalig testen.

De keuze voor Charlois als pilotgebied stond al enige tijd vast. De GGD en Erasmus MC willen met deze grootschalige test meer inzicht krijgen in het werkelijk aantal besmettingen in Charlois. Tegelijkertijd beoogt deze pilot de testbereidheid te vergroten in het gebied.

Bekijk hier de pagina met veelgestelde vragen.