Spring naar het artikel

Drukte bij de teststraten: maak een afspraak

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

15 november 2021 | laatste update: 17 november 2021

Het is de afgelopen tijd extreem druk bij de testlocaties van de GGD. Hierdoor ontstaan buiten lange wachtrijen, die soms wel oplopen tot een uur. Dat willen we liever voorkomen. Daarom past de GGD vanaf 16 november het testlandschap aan.

Aangepast testlandschap

De inlooplocaties zijn vol, we verzoeken je om daar niet heen te komen. Onze grote locaties worden uitgebreid, zodat hier meer mensen getest kunnen worden. Op de locaties Rotterdam The Hague Airport, Topsportcentrum, Middelharnis en Zuidland kun je alleen nog met een afspraak terecht. We vragen je op locatie om je afspraakbevestiging. Locatie Kralingse Zoom is vanaf 17 november tijdelijk gesloten. Het personeel van deze locatie zetten we dan in op de andere locaties, waar meer teststraten zijn. Zo kunnen we meer mensen testen op een dag.

Maak een afspraak

Een afspraak maak je via www.coronatest.nl (met DigiD) of 0800-1202. Soms lukt dit niet voor een afspraak op korte termijn bij een locatie in de buurt. Probeer het dan op een later moment nog eens. Door het maken van een afspraak, ben je gegarandeerd van een plek en hoef je niet onnodig buiten in de kou te wachten. Bovendien verklein je zo de kans dat je anderen besmet.

Meer informatie over testen

De meestgestelde vragen over het testen lees je op: www.ggdrotterdamrijnmond.nl/coronatest. Op deze pagina lees je meer over hoe het testen gaat en welke locaties we hebben.