Spring naar het artikel

Eerste vaccinatielocatie in de regio is bij RTHA

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

23 december 2020 | laatste update: 5 januari 2021

Rotterdam The Hague Airport is de locatie in Rotterdam-Rijnmond waar vanaf 8 januari wordt gestart met vaccineren. Het is één van de drie eerste GGD-locaties in Nederland, naast Hart van Brabant en Utrecht.

Er is gekozen voor deze XL-locatie, vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen. Daarnaast speelt de bereikbaarheid ook een grote rol in de keuze voor deze locatie. Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid. Er worden plannen uitgewerkt om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Een van de oplossingen is de inzet van pendelbussen.

Zorgpersoneel als eerste aan de beurt
De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg (via de Wmo-ondersteuning). Medewerkers krijgen een uitnodiging via hun werkgever.

Het coronavaccin bestaat uit twee prikken. Er moeten drie weken tussen de eerste en tweede prik zitten. Daarom krijgen mensen twee afspraken voor de vaccinatie. Op deze vaccinatielocatie wordt er vanaf 8 januari 7 dagen per week gevaccineerd.