Spring naar het artikel

Eurekaweek - Welkom in Rotterdam!

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

10 augustus 2021 | laatste update: 1 februari 2024

De komende jaren ga je studeren in onze havenstad. En krijg je te maken met al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Dit begint met je introductieperiode. Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie van de GGD voor studenten.

 

GGD Rotterdam-Rijnmond bevordert en beschermt de gezondheid van de inwoners in de regio. Dit doen we voor 13 gemeenten in de regio Rijnmond vanuit de Wet Publieke Gezondheid. 

We geven deskundig advies aan inwoners, bedrijven en regiogemeenten over gezondheid en infectieziekten. Maar ook over reizigersziekten en -vaccinaties, milieu en seksuele gezondheid.  We controleren de hygiëne bij piercings- en tatoeageshops, kinderopvangcentra en op schepen die de Rotterdamse haven binnenvaren.

Onderzoek

Ook doen we regelmatig onderzoek naar de gezondheid van de 1,3 miljoen inwoners in onze regio. Zo brengen we de gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio in kaart. En monitoren deze.

 

 

 

Het Centrum Seksuele Gezondheid is er voor jongeren tot 25 jaar. Je kunt er terecht voor soa-testen en al je vragen en problemen rondom seksualiteit. Meer informatie vind je hier:

We wensen je heel veel plezier tijdens de Eurekaweek en natuurlijk in Rotterdam!