Spring naar het artikel

Testlocaties Goeree Overflakkee en Nissewaard open vanaf 8 juni

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

5 juni 2020 | laatste update: 8 juni 2020

Vanaf maandag 8 juni opent de GGD Rotterdam-Rijnmond de testlocaties in de gemeenten Goeree Overflakkee en Nissewaard. Iedereen uit de Rijnmond regio met milde klachten die misschien wijzen op het coronavirus (zoals neusverkoudheid, hoesten of koorts), kunnen een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Blijkt iemand met corona besmet? Dan start de GGD een bron- en contactonderzoek.

Telefonische afspraak maken
Om een testafspraak te maken, kunt u bellen naar het landelijke nummer 0800-1202. Daarnaast heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond ook een eigen nummer waarop gebeld kan worden om een afspraak in te plannen. Dit nummer is 010-443 81 00. Beide nummers zijn zeven dagen per week bereikbaar, van 08.00 uur tot 20.00 uur. U kunt ook uw gegevens achterlaten via ons aanvraagformulier.

Medewerkers plannen voor u een afspraak in bij een GGD-testlocatie bij u in de buurt. Voor het maken van een afspraak stelt een medewerker kort een aantal vragen. Bij het inplannen van de afspraak vragen wij uw BSN-nummer voor identificatie. U krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen.

De test
De test wordt gedaan met een lang wattenstokje in de keel en neus. De test duurt niet lang. De test is bedoeld om te zien of je het virus op dit moment bij je draagt. Met deze test kan niet worden aangetoond of je het virus hebt gehad. Wij kunnen ook niet zien of je antistoffen hebt.

Testlocaties
In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn de testlocaties te vinden in:

  • Rotterdam Zuid, Topsportcentrum
  • Rotterdam Noord, Koperstraat 23         
  • Schiedam, Margriethal                                           
  • Vanaf 8 juni: Nissewaard, voormalige milieustraat aan de Raadsheerenhoek 9 in Zuidland
  • Vanaf 8 juni: Goeree Overflakkee, leegstaand bedrijfspand op een bedrijventerrein aan de Zernikeweg 28 in Middelharnis

De GGD beschikt daarnaast ook over twee mobiele testlocaties die ingezet kunnen worden. Deze camperbussen kunnen wekelijks testen in Hoek van Holland en Maassluis.