Spring naar het artikel

Gezondheidsmeter Kinderen 2022

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

2 juni 2022

Hoe gezond zijn de kinderen in Rotterdam-Rijnmond? De GGD Rotterdam-Rijnmond onderzoekt dit met de Gezondheidsmeter Kinderen. Ruim 41.000 ouders in de regio zijn uitgenodigd voor het vragenlijstonderzoek van kinderen van 0 tot 12 jaar.

Wat wordt er gevraagd?

De vragenlijst gaat over gezondheid, leefstijl en de omgeving waarin een kind opgroeit. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd hoe vaak kinderen buiten spelen, hoe vaak ze groente en fruit eten, of zij zich goed kunnen concentreren en of zij vriendjes of vriendinnetjes hebben.

Waarom dit onderzoek?

Met dit onderzoek willen gemeenten inzicht krijgen in de gezondheid van kinderen van 0 tot 12 jaar in Rotterdam-Rijnmond. Dit is een wettelijk taak die de GGD uitvoert. De resultaten worden door de gemeente gebruikt voor de invulling van het gezondheidsbeleid. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er meer mogelijkheden om buiten te spelen komen of dat er meer/andere ondersteuning in uw gemeente wordt aangeboden. De GGD Rotterdam-Rijnmond plaatst de resultaten in het najaar van 2022 op www.gezondheidinkaart.nl.

Wie wordt hiervoor uitgenodigd?

Alleen mensen met een uitnodiging kunnen meedoen aan het onderzoek. De GGD heeft niet alle ouders uit de regio aangeschreven, maar gebruikt een steekproef uit de Basisregistratie Personen. Ouders/verzorgers van de geselecteerde kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar krijgen een uitnodiging om een vragenlijst over het kind in te vullen.  Sommige vragen kunnen persoonlijk zijn. Daarom gaat de GGD zorgvuldig met uw gegevens om. Uw antwoorden worden niet gekoppeld aan de naam en het adres van uw kind. Gegevens laten we op groepsniveau zien, waardoor een persoon niet te herkennen is.

Kunt u wat winnen?

Onder alle ouders die de vragenlijst invullen verloot de GGD cadeaubonnen van €50. Heeft u een vragenlijst ontvangen? Vul deze dan in. Na afloop ziet u meteen of u een prijs gewonnen heeft.

Meer vragen?

Meer informatie vindt u op www.gezondheidsmeterrijnmond.nl.