Spring naar het artikel

Gratis soa-test voor jongeren

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

6 juni 2023 | laatste update: 15 juni 2023

Jonger dan 25 jaar en vragen over seks, relaties of soa’s? Kom 21 juni langs bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond voor een gratis soa-test, condooms of gesprek met een jeugdverpleegkundige.

Geniet deze zomer, laat je gratis testen!

Woensdag 21 juni kunnen jongeren tot 25 jaar zich gratis en makkelijk laten testen op soa’s bij CJG Feijenoord. De soa-test is vertrouwelijk en de uitslag krijg je per sms. Heb je behandeling nodig? Dan is dit gratis bij de GGD.

Ook kun je er deze middag terecht als je vragen hebt over relaties, seks en soa's. Er is een speciale jeugdverpleegdkundige aanwezig aan wie je al je vragen kunt stellen over seksualiteit. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het lichaam, seksuele oriëntatie, ongewenst seksueel contact, anticonceptie of seksueel gedrag en techniek. 

Wat is een soa?

Soa’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zijn infecties die je kunt oplopen wanneer je seksueel actief bent. Je kunt een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Het is daarom van belang om je regelmatig te laten testen op soa’s. 

Tip voor ouders: praat met je kind over seksuele gezondheid

Misschien heb je het gevoel dat je puber al veel kennis heeft opgedaan op school en dat je er niet meer over hoeft te vertellen. Maar in de praktijk werkt dit vaak anders. Door verhalen van vrienden of sociale media kan je kind een verkeerd beeld krijgen. Daarom is het juist belangrijk om erover te praten.

Over seksualiteit praten is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste pubers willen dit onderwerp niet met hun ouders bespreken. Om ervoor te zorgen dat je een goed gesprek kunt voeren met je kind geeft orthopedagoog Shirley een aantal tips om te praten over seks met je kind.