Spring naar het artikel

15 oktober Internationale dag van de Handhygiëne

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

15 oktober 2019

Doe de gratis e-learning voor zorgprofessionals!

Uit onderzoek blijkt dat handhygiëne in Nederlandse verpleeghuizen over het algemeen slecht is. In ongeveer 1 van de 8 gevallen dat handhygiëne toegepast zou moeten worden, wordt dat ook werkelijk gedaan. Dat kan leiden tot onnodige infectieziektes bij verpleeghuisbewoners en -medewerkers.

Daarom hebben wij samen met het Erasmus MC, de Free Learning module ‘Handhygiëne in het verpleeghuis’ ontwikkeld. Aan de hand van films, tekeningen en feedback leer je alles wat je moet weten over handhygiëne.

Je kunt de Free Learning module gratis doen via www.freelearning.nl/modules/handhygiene. Als je 80% van de vragen goed hebt beantwoord kun je een certificaat met je naam downloaden. Bij het behalen van de e-learning kan je ook een accreditatiepunt krijgen van het Kwaliteitsregister V&V. Voor het accreditatiepunt worden administratiekosten in rekening gebracht (€ 4,-). Bij het succesvol afronden van de module kun je kiezen of je alleen je certificaat wilt hebben (gratis) of dat je een accreditatiepunt wilt hebben (€ 4).

Als je vragen hebt, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de module: Gwen Teesing. Wil je de handhygiëne in jouw verpleeghuis nog verder verbeteren? Kijk naar www.zorgvoorbeter.nl/handsome voor materialen die je gratis kunt downloaden.