Spring naar het artikel

JouwGGD

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

28 januari 2019

JouwGGD.nl: gezondheids-vraagbaak voor jongeren

Betrouwbare informatie voor jongeren tussen 13 en 23 jaar

Jongeren maken vanaf hun 12e jaar geestelijk en lichamelijk grote ontwikkelingen door. Ze hebben daarom veel vragen en behoefte aan informatie. En ook aan een luisterend oor. Niet alleen van hun omgeving, maar ook van experts zoals jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Daarom is er het jongerenplatform JouwGGD.nl.

JouwGGD.nl geeft voorlichting aan jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Er is betrouwbare informatie te vinden over onderwerpen zoals gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken, drugs en media. En er is een anonieme chat waar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van verschillende jeugdgezondheidszorgorganisaties klaarzitten om online in gesprek te gaan. Maar er zijn meer mogelijkheden om een vraag te stellen. Bijvoorbeeld via het forum of e-mail. En natuurlijk is JouwGGD.nl ook via Facebook en Instagram te volgen.

Doorverwijzen
Jaarlijks weten meer dan 40.000 jongeren JouwGGD.nl te vinden. Ze zijn onzeker of zitten met vragen. Mayra Simons is één van de jeugdverpleegkundigen die chat op JouwGGD.nl: ‘We helpen jongeren altijd om zelf met een goede oplossing te komen. Bijvoorbeeld als het gaat om liefdesverdriet, pesten of zorgen over een zwangerschap. We denken graag met ze mee en geven tools waarmee ze verder kunnen.’ Wanneer een vraag of probleem groter is kunnen jongeren doorverwezen worden naar een locatie van het CJG of GGD in de buurt. Chatten kan iedere werkdag tussen 15.00 tot 21.00 uur en op zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

Landelijk platform
JouwGGD.nl is een landelijk platform waar verschillende jeugdgezondheidszorgorganisaties in samenwerken. Sinds kort zijn het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en GGD Rotterdam-Rijnmond aangesloten om in de regio Rotterdam-Rijnmond meer bekendheid te geven aan het platform voor jongeren.