Spring naar het artikel

Een van onze kanjers is Melissa

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

29 juni 2023

Een van onze kanjers is Melissa. Ze werkt als Medisch Milieukundig Adviseur bij de GGD. Daarvoor werkte ze bij een farmaceutisch bedrijf in de diergeneeskunde. "Ik geef advies aan gemeenten en inwoners op het gebied van gezondheidsrisico’s van milieufactoren. Dat kan over van alles gaan: luchtverontreiniging, geluidshinder, hitte, maar ook huis-tuin-en-keuken-klachten zoals schimmel of een kapotte kwikthermometer. Op die manier zet ik me met mijn collega’s in voor een gezonde leefomgeving.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s voor bewoners dicht bij een snelweg? Wat voor maatregelen moeten genomen worden bij een asbestbrand? Dit zijn voorbeelden waarover wij adviezen schrijven. Maar het is veel breder dan dat. Het ene moment sta je bezorgde bewoners te woord over een nabijgelegen zendmast. Dan willen mensen weten of dat risico’s heeft voor hun gezondheid. Op een ander moment maak je een gezondheidskundige risicobeoordeling over een bodemverontreiniging. Of je zit aan tafel bij een gemeente om input te leveren voor beleid op het gebied van milieu en gezondheid.

Uitzoomen en vanaf het begin meedenken over het creëren van een gezonde stad is net zo belangrijk! Het leukste aan mijn werk vind ik het beoordelen van bodemverontreinigingen. Met een kritische blik de stoffen en cijfertjes analyseren. Maar juist de combinatie met het geven van beleidsadviezen aan gemeenten maakt mijn baan leuk en divers! Net als mijn team waarin mensen zitten met allerlei expertises (van straling tot geluid en van lucht tot asbest). Ik kijk dan ook met een trotse glimlach naar ons team."

Foto: Arnoud Verhey