Spring naar het artikel

Vaccinatielocatie naast het SS Rotterdam geopend

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

1 april 2021

De vaccinatiehal die op het terrein van het SS Rotterdam staat is op donderdag 1 april in gebruik genomen. Demissionair minister Hugo de Jonge kwam een kijkje nemen. Medewerkers van het SS Rotterdam nemen–gekleed in uniform- de taak van hosts op zich. De locatie en de samenwerking met het SS Rotterdam zorgen ervoor dat de tijdelijke vaccinatiehal op Katendrecht een maritiem tintje heeft.

Het is de eerste vaccinatiehal die een nieuwe opstelling heeft. Er zijn nu meerdere administratiebalies, die los staan van de prikruimte. Zo worden vanaf verschillende administratiebalies mensen langs de priklijn gestuurd. Dit zorgt ervoor dat er meer mensen op een dag gevaccineerd kunnen worden. De eerste week worden alleen zorgmedewerkers gevaccineerd. Daarna is ook het vaccin waarmee de doelgroep (73-plussers) wordt gevaccineerd beschikbaar.

In de regio Rotterdam-Rijnmond is deze week de 100.000ste vaccinatie door de GGD gezet. Er zijn in de regio 19 plekken aangewezen waar gevaccineerd wordt. Nog niet alle locaties zijn in gebruik; hoe meer vaccins geleverd (kunnen) worden, hoe meer locaties open gaan.

De vaccinatielocaties die nog niet door de GGD worden gebruikt, worden in sommige gemeenten door huisartsen benut. Zo zijn de huisartsen in Maassluis en Ridderkerk vandaag gestart met het vaccineren van de doelgroep waar zij voor aan de lat staan.

Op onze pagina over vaccineren staat meer over de vaccinatielocaties in de regio.

Oproep
Iedereen die een oproep van het RIVM of zorgwerkgever ontvangt, mag een afspraak maken voor de gratis vaccinatie. In de oproep staat hoe de afspraak gemaakt kan worden. Op www.coronatest.nl is het mogelijk om na de oproep van het RIVM online een afspraak in te plannen. Voor algemene vragen over het coronavirus of over de vaccinatiestrategie kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 - 1351.