Spring naar het artikel

Testmogelijkheden voor contactberoepen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

3 april 2020 | laatste update: 18 mei 2020

De GGD Rotterdam-Rijnmond is sinds 11 mei ook begonnen met het testen van personeel in contactberoepen. Onder andere verloskundigen, kappers, apothekers, fysiotherapeuten en schoonheidsspecialisten met gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus kunnen getest worden. Er is bij de GGD nog steeds voldoende testcapaciteit en personeel om ook deze doelgroepen te testen op corona.

Personeel in zogenoemde contactberoepen mogen sinds 11 mei hun vak weer uitoefenen, met inachtneming van voorzorgsmaatregelen. Klanten moeten alleen op afspraak komen, waarbij u of uw werkgever en de klant samen vooraf bespreken of het bezoek een risico oplevert. Daarnaast gelden de hygiënemaatregelen (handen wassen, geen handen schudden, niesen of hoesten in de elleboog, gebruik papieren zakdoek) en 1,5 meter afstand houden tussen klanten.

Voor contactberoepen nemen de hygiënemaatregelen en een check vooraf veel risico’s weg. Het dragen van niet-medische mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken.

De hygiënemaatregelen en vragenlijst voor de gezondheidscheck vindt u ook hieronder. Kijk voor de laatste informatie op de website van de Rijksoverheid.

Hygienemaatregelen tattoo- en piercingstudio's.pdf (PDF 123.6K)

Om de tatoeëerders, piercers en klanten te beschermen is het belangrijk om de juiste hygiënemaatregelen te nemen. Dit verkleint het risico op verspreiding van het coronavirus. Wij hebben de belangrijkste maatregelen op een rijtje gezet.

Vragenlijst gezondheidscheck (PDF 130.2K)

Een gezondheidscheck voorafgaand aan een afspraak nemen veel risico’s weg. Stel uw klant/cliënt de volgende vragen.