Spring naar het artikel

HPV-vaccinatie halen op Rotterdam centraal

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

1 juni 2023 | laatste update: 7 juni 2023

Jongvolwassenen die dit jaar nog gratis een volledige HPV-vaccinatie willen halen, moeten snel zijn. Er zijn namelijk twee prikken nodig en daar moeten minimaal 5 maanden tussen zitten. Volgend jaar kost het rond de 350 euro voor beide prikken. De GGD maakt het, onder andere reizigers, makkelijk met een tijdelijke priklocatie op station Rotterdam centraal, van maandag 5 tot en met zondag 11 juni.

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 19.30 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke publiciteitscampagne Mis ‘m niet. Hiermee vraagt het RIVM extra aandacht voor de HPV-vaccinatie die tegen zes soorten kanker beschermt. Alle mannen en vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 kunnen zich laten inenten tegen het HPV-virus. Een afspraak maken is niet nodig, alleen een ID is genoeg.

HPV staat voor het zeer besmettelijke humaan papillomavirus. Een besmetting kan soms leiden tot kanker op verschillende plekken in het lichaam. Lees hier meer over HPV en de HPV-vaccinatiecampagne kijk op welke verschillende plekken in de regio we de prik nog meer aanbieden.

Een brief aan je zoon
Uit onderzoek blijkt dat veel jongvolwassenen niet bekend zijn met het HPV-virus of vergeten de prik te halen. Vrouwen kregen al eerder een uitnodiging voor de prik, maar voor mannen is dit nog vrij nieuw. (Buurt)vaders van verschillende organisaties hadden deze keuze vroeger graag zelf gehad en schreven daarom gezamenlijk een vader-zoonbrief. Hiermee hopen ze vooral dat hun eigen zonen en die van anderen, goed nadenken over hun keuzes.

‘Je weet dat mijn grootste wens als vader is dat het goed met je gaat. Dat je gezond kan leven en volwassen keuzes maakt om anderen en jezelf te beschermen.’ Je leest de hele brief hier.

Iedereen is vrij zijn eigen keuze te maken, maar het is wel belangrijk dat jongeren er goed over nadenken. Als ouder en verzorger, maar ook als (oudere) broer of zus, kun je hierbij helpen. Door erover te praten of ze deze brief door te sturen.

Twijfeltelefoon
Wil je persoonlijk met een deskundige spreken? Dat kan via de Twijfeltelefoon: 088 - 7555 777. Dit kan ook in het Engels, Turks of Arabisch. Kijk voor openingstijden op: HPV vaccin | De Twijfeltelefoon

Vader-zoonbrief HPV