Spring naar het artikel

GGD zet bus in om zorgmedewerkers te testen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

21 april 2020

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft vandaag voor het eerst een camperbus ingezet om zorgmedewerkers met milde klachten te testen op het coronavirus. De bus bezocht twee locaties van zorginstelling Zuidwester in Middelharnis en Spijkenisse. Op deze manier kan de GGD de testen laagdrempelig aanbieden aan zorgpersoneel buiten Rotterdam.  De inzet van een mobiele testlocatie is uniek in Nederland.

De test wordt buiten de bus afgenomen in een 'mini-teststraat’. Per dagdeel kan de bus één zorglocatie bezoeken, waarbij maximaal dertig zorgverleners kunnen worden getest. Er zijn in totaal twee bussen die ingezet kunnen worden door de GGD.

De testbus is een aanvulling op de testlocatie in de parkeergarage bij het Topsportcentrum in Rotterdam, waar zorgmedewerkers al twee weken terecht kunnen voor een coronatest. De bus is met name bedoeld voor gemeenten in de regio die wat verder van deze locatie gesitueerd zijn. De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft nog voldoende capaciteit en beschermingsmiddelen om zorgmedewerkers te testen en kan zo nodig verder opschalen.