Spring naar het artikel

Niet meer naar de GGD voor coronatest

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

16 maart 2023

Testen op corona is niet meer nodig. Alle GGD’en stoppen daarom na 17 maart met het afnemen van de testen. Onze testlocaties zijn vanaf dat moment gesloten en je kunt geen afspraak meer maken.

De afgelopen drie jaar hebben de GGD’en een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van corona. Er zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond 2,2 miljoen testen afgenomen op maximaal vijftien verschillende locaties.  Op de piekmomenten waren dit 15.000 tests per dag in de regio! 

Herstelbewijs
Bij het inreizen vragen sommige landen nog om een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Deze krijg je bij voldoende vaccinaties, of met een geldig herstelbewijs na een coronabesmetting. Na 17 maart kan je dit herstelbewijs alleen nog bij commerciële partijen krijgen.

Geen nieuwe vaccinatieronde
De minister van VWS besloot dat er in het voorjaar van 2023 geen nieuwe vaccinatieronde tegen corona komt. Alleen mensen met een medisch hoog risico en een verwijzing van een medisch specialist kunnen nog een extra herhaalprik krijgen. En u kunt nog bij de GGD terecht als u 12 jaar of ouder bent en nog geen prikken uit de basisserie of herhaalprik hebt gehad.

Meer info
Heb je vragen of wil je de laatste ontwikkelingen volgen rondom corona kijk dan op de website MijnVraagOverCorona.nl