Spring naar het artikel

Nieuwe testlocatie Kralingse Zoom open

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

9 september 2020 | laatste update: 15 september 2020

Op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel is de nieuwe testlocatie Kralingse Zoom op woensdag 9 september geopend. Niet om op te schalen, maar voor een goede spreiding in de regio. Met deze nieuwe testlocatie komt het totaal aantal plekken waar inwoners uit de regio met klachten zich kunnen testen op 8.

De keuze viel op de parkeergarage Kralingse Zoom vanwege de goede bereikbaarheid, geschikte werkomstandigheden voor medewerkers en het zoveel mogelijk kunnen voorkomen van overlast voor omwonenden. Daarnaast bleek uit het aantal gevraagde afspraken voor de tijdelijke mobiele testlocatie bij de Erasmus Universiteit, dat het gebied Kralingen bij mensen een voorkeur had.

Onze testcapaciteit blijft vooralsnog op ruim 2000 testen per dag. Het streven blijft wel om in het najaar 4.000 testen te kunnen gaan afnemen. Hiervoor openen we dan extra teststraten op de huidige locaties en verruimen we indien nodig de openingstijden. Voor onze mobiele testlocaties onderzoeken we of het mogelijk is deze straks meer gericht in te gaan zetten op verschillende locaties in de wijken en tijdens evenementen.