Spring naar het artikel

Testlocaties in Nissewaard, Hoek van Holland en Maassluis

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

28 mei 2020 | laatste update: 2 september 2020

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten zich door de GGD laten testen op het coronavirus. De GGD bereidt zich hierop voor door extra testlocaties te openen. Vandaag werd bekend dat er een fysieke testlocatie komt in Zuidland (Voorne-Putten). In Hoek van Holland en Maassluis zal de GGD met camperbussen testen op het coronavirus.

De testlocatie in Nissewaard is bij de voormalige milieustraat aan de Raadsheerenhoek 9 (Voorne-Putten). Dagelijks kunnen ongeveer 100 mensen hier getest worden. De locatie zal – net als de andere testlocaties – werken als een drive-thru.

Camperbussen

De GGD maakt al sinds april gebruik van mobiele testunits (camperbussen) om op locatie te testen op het coronavirus. In Hoek van Holland zal vanaf de tweede week van juni een bus staan op het parkeerterrein van de Hoekstee (Mercatorweg 50). Mensen met klachten die getest willen worden, moeten zich hiervoor aanmelden. De bus zal op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur aanwezig zijn om mensen te testen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Ook in Maassluis zal de GGD vanaf de tweede week juni met de bus aanwezig zijn om te testen. De bus komt op het parkeerterrein van de politie/het Stadshuis te staan (Koningshoek 93.050). Hier kan op donderdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur getest worden (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

Aanmelden voor een test

Alle testlocaties werken op basis van afspraak. Hier komt een landelijk telefoonnummer voor, dat op 1 juni om 08.00 uur bekend wordt gemaakt. Daarnaast zal de GGD Rotterdam-Rijnmond ook telefoonnummer openen voor het maken van afspraken. Dit nummer is nog niet bekend.

Testlocaties in de regio

Naast de locaties in Zuidland, Hoek van Holland en Maassluis opent de GGD binnenkort ook een tweede locatie in Rotterdam (Alexander), een locatie in Schiedam en een locatie in Middelharnis. Sinds 6 april is er al een testlocatie open in de parkeergarage nabij Topsportcentrum Rotterdam.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het testen? Bekijk dan deze pagina.