Spring naar het artikel

Corona pop-up priklocaties in de regio

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

10 november 2023

Vanaf 16 november openen we tijdelijk extra corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. De vaste vaccinatielocaties in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Albrandswaard en Hellevoetsluis blijven ook open. Heb je nog geen coronaprik gehaald, dan heb je de tijd tot en met eind december. Een afspraak maken kan via www.planjeprik.nl of 010 - 443 80 31.

Vanaf zaterdag 11 november is het daarnaast op de locaties Feijenoord en Pier 80 mogelijk om zonder afspraak een coronaprik te halen. Daardoor kan het druk zijn, net op het moment dat jij komt. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik wilt halen bij Feijenoord of Pier80. Voor de overige locaties en dagen moet je wel altijd een afspraak maken.  

De openingsdagen- en tijden van de priklocaties kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdrr.nl/coronaprik voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen.    

Laagdrempelig 

“Met de corona pop-up priklocaties bieden we inwoners op een laagdrempelige manier de kans om hun coronaprik te halen. Ze zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen. De pop-up locaties vind je daarom vooral in wijkcentra en ziekenhuizen.”, zegt Rens Kettner, manager vaccineren van de GGD Rotterdam-Rijnmond. 

Mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen, kunnen een beroep doen op onze mobiele teams. Inwoners kunnen hiervoor bellen met de GGD op 0800-2077. Zij kijken samen met jou naar een oplossing en bespreken of je eventueel thuis geprikt kan worden.   

Voor wie 

Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. In 2024 is de coronaprik alleen voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico beschikbaar.   

Soort vaccin 

Op dit moment wordt er geprikt met het aangepaste mRNA-vaccin: Omicron XBB.1.5. Met dat vaccin ben je beter beschermd tegen de varianten van corona die nu rondgaan in Nederland.   

Meer informatie