Spring naar het artikel

Opening XL-locatie Rotterdam Ahoy

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

11 december 2020 | laatste update: 14 december 2020

Vanaf maandag 14 december opent de nieuwe XL-locatie bij evenementenaccommodatie Rotterdam Ahoy. Deze locatie biedt de mogelijkheid om dagelijks duizenden extra coronatesten af te kunnen nemen.

Lopend door de teststraat
De nieuwe testlocatie bij Ahoy is gekozen vanwege de centrale ligging op Rotterdam-Zuid. Het is een kopie van de XL-locatie Rotterdam The Hague Airport, met 52 testpunten, ingericht met wandelroutes in plaats van een drive-through. Mensen die een testafspraak hebben op deze locatie, moeten dus lopend door de teststraat. Auto’s kunnen op het parkeerterrein worden geparkeerd. De locatie is te bereiken met de auto, fiets of lopend.

PCR- en sneltesten
Op de XL-locatie bij Ahoy worden zowel de reguliere PCR-test als de antigeensneltest afgenomen.

Extra testcapaciteit
Met de verwachte griepgolf in februari en de mogelijkheden om je ook zonder klachten te laten testen (zie testbeleid vanaf 1 december), bieden de twee XL-locaties de GGD de mogelijkheid om duizenden extra coronatesten per dag af te kunnen nemen.

Daarnaast staat de GGD tot en met 23 december met een testbus in de Afrikaanderwijk. Samen met Erasmus MC onderzoekt de GGD wat laagdrempelig testen doet met de testbereidheid in deze wijk. Wijkbewoners kunnen zich gratis en zonder aanmelding laten testen op het coronavirus.