Spring naar het artikel

20 dagen na start bouw is XL-testlocatie RTHA klaar voor gebruik

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

20 november 2020 | laatste update: 15 december 2020

De XL-testlocatie op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) ontvangt maandagmiddag 23 november de eerste mensen die een test willen afnemen. Deze locatie biedt de mogelijkheid om dagelijks duizenden extra coronatesten af te kunnen nemen. Dit is belangrijk, want door veel en snel te testen is er zicht op het virus en hebben mensen snel duidelijkheid of ze wel of niet besmet zijn met het coronavirus.

De testlocatie is een aanvulling op de bestaande testlocaties waar we dagelijks al duizenden tests afnemen. Alhoewel de vraag naar testen iets minder is, bereiden we ons voor op ontwikkelingen zoals het sneltesten, de Coronamelder App en het griepseizoen dat voor de deur staat. Met een testcapaciteit verspreid over acht locaties en twee mobiele testmogelijkheden komen we steeds dichterbij de mensen om zich makkelijk en snel te laten testen.

Sneltest
Op deze XL-locatie worden zowel de PCR-test als de antigeensneltest afgenomen.

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport is een mooie locatie, die centraal gelegen is en goed bereikbaar. De locatie is te bereiken met de auto, fiets of lopend. De XL-testlocatie, op het parkeerterrein P3, ziet er anders uit dan de testlocaties in de regio. Mensen die zich op deze nieuwe locatie willen laten testen op het coronavirus, moeten lopend door de teststraat. Auto’s kunnen op het terrein worden geparkeerd. Alle ruimtes zijn met veel zorg volgens de richtlijnen ingericht, waarbij veel oog is voor afstand houden en hygiëne.

Samenwerking
Nu de XL locatie op RHTA gereed is, start binnenkort de bouw van een XL-locatie op Ahoy. De realisatie van de XL-locatie is een samenwerking tussen GGD Rotterdam-Rijnmond, RTHA, het Ministerie van VWS, GGD GHOR Nederland, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Rotterdam. Het ministerie laat de komende periode meerdere XL-testlocaties bouwen, verspreid over Nederland.