Spring naar het artikel

Komende maanden meer vaccinatielocaties regio Rotterdam-Rijnmond

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

1 april 2021 | laatste update: 2 juni 2021

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich inmiddels op 10 locaties laten vaccineren: Rotterdam The Hague Airport, sporthal Groenoord in Schiedam, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), de Van Nellefabriek in Rotterdam, sporthal Schenkel in Capelle a/d IJssel, bij het SS Rotterdam, in de tijdelijke hal op parkeerterrein Hofhoek bij metrostation Poortugaal en in Maassluis. De komende maanden komen daar nog meer locaties bij, verspreid over de regio. Hierdoor kunnen de inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond zich steeds dichterbij huis laten vaccineren.

Planning

Als er meer vaccins beschikbaar zijn, is het belangrijk om daar klaar voor te zijn. Daarom opent GGD Rotterdam-Rijnmond de komende tijd nog meer vaccinatielocaties in de regio. In mei zijn dit waarschijnlijk sporthal De Bongerd in Barendrecht, sporthal De Wissel in Ridderkerk en District U in Vlaardingen. In juni is dit naar verwachting sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam en sportcomplex De Eendraght in Hellevoetsluis. Hierna kunnen inwoners ook terecht bij sport- en cultuurhuis Dukdalf in Brielle, school Wolfert Lansing in Lansingerland, kerkgebouw De Ark in Krimpen aan den IJssel, MFC De Meander in Oostvoorne en sporthal Mercatus in Rotterdam.

Opening locaties

Dit is een voorlopige planning. De landelijke vaccinatiestrategie en de daarmee samenhangende aanlevering van vaccins, verandert namelijk vaak. Dit betekent dat GGD Rotterdam-Rijnmond de planning voor het openen van vaccinatielocaties steeds moet aanpassen. Verder wordt er bij de keuze van een nieuwe locatie eerst goed gekeken naar de regionale spreiding en of het mogelijk is om op al geopende locaties uit te breiden. Dat is handig als er meer vaccins beschikbaar zijn: er kan dan sneller geprikt worden en het medisch toezicht kan efficiënter ingezet worden.

Huisartsen

De GGD heeft nauw overleg met de huisartsen in de regio over de mogelijkheden voor hen om gebruik te maken van vaccinatielocaties die al gereed zijn. Inmiddels zijn voor meerdere locaties afspraken in de maak en gaan er binnenkort locaties open waar huisartsen gaan vaccineren.

Downloads