Spring naar het artikel

Prikken zonder afspraak bij mbo, hbo en wo

Vertalen

Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.

30 augustus 2021 | laatste update: 14 oktober 2021

De komende weken kunnen studenten bij verschillende locaties van het mbo, hbo en wo zonder afspraak gratis een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. In onze priklocatie krijg je dan een vaccin van Pfizer. Dit geldt ook voor internationale studenten en voor medewerkers.

Update 14 oktober: Inmiddels zijn de voorlichtingsacties bij de onderwijsinstellingen afgerond. Kijk voor actuele pop-uplocaties op deze pagina. Hier kunt u zonder afspraak terecht voor vragen of een coronavaccinatie.

Wat moet ik meenemen?

Je kan op vertoon van een geldig identiteitsbewijs een prik krijgen. Ook internationale studenten zijn welkom bij de priklocatie. Vergeet ook niet je mondkapje mee te nemen. Het kan zijn dat je even moet wachten bij de locatie. Dit komt omdat iedereen ter plekke geregistreerd moet worden in het systeem en we vragen hiervoor je begrip. Als je een prik hebt gehad, neem je 15 minuten plaats in de tent.

Al je eerste prik gehad?

Heb je al een eerste prik met het Pfizer-vaccin gehad? Ook voor je tweede Pfizer-prik kun je terecht in de priklocatie. Let op: Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten.

Over vaccineren

Laat je goed voorlichten over het belang van vaccinaties en maak op basis daarvan een afweging. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer je jezelf en anderen beschermt en hoe waarschijnlijker het is dat we zonder enige beperkingen weer fysiek onderwijs kunnen gaan én blijven geven. We kunnen allemaal bijdragen aan de mogelijkheden voor fysiek onderwijs. Lees hier meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus.

Mocht je de keuze hebben gemaakt om jezelf te laten vaccineren tegen het coronavirus, dan kan de komende weken dus heel gemakkelijk zonder afspraak terecht in de priklocaties bij de locaties van het mbo en hoger onderwijs op de bovengenoemde dagen.