Spring naar het artikel

GGD onderzoekt betrouwbaarheid van coronasneltesten

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

8 oktober 2020 | laatste update: 12 oktober 2020

In navolging van GGD Amsterdam en GGD Utrecht vindt ook in de regio Rotterdam-Rijnmond een proef plaats met sneltesten. In de testlocatie in Schiedam worden sinds 9 oktober naast de reguliere PCR-testen ook sneltesten afgenomen bij mensen die coronaklachten hebben. Het Erasmus Medisch Centrum gaat de analyse van de testen doen.

Het doel van de proef is onderzoeken of de sneltesten betrouwbaar zijn zodat ze binnenkort ingezet kunnen worden in de bestrijding van het coronavirus. De GGD vraagt mensen die voor een reguliere PCR-test de testlocatie in Schiedam bezoeken of zij willen meewerken aan het onderzoek. Dit betekent niet dat deelnemers aan het onderzoek eerder de uitslag van hun test ontvangen.

Resultaten
De GGD en het Erasmus MC gaan een nieuw soort sneltest valideren. Voor dit onderzoek zijn ongeveer 1.000 deelnemers nodig. In de testlocatie staat een mobiel laboratorium van het Erasmus MC, zodat de sneltesten direct geanalyseerd kunnen worden. Naar verwachting brengt het RIVM begin november advies over de validatie van de sneltesten uit aan het ministerie van VWS.