Spring naar het artikel

Soa Poli start met online gesprekken

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

6 september 2018 | laatste update: 10 september 2018

Vanaf 10 september 2018 kun je ook online in gesprek met een verpleegkundige van de soa poli. Bel je voor een afspraak met de soa poli dan krijg je de komende drie maanden de keuze om langs te komen op de soa poli of het gesprek te voeren via de webcam.

Voor wie?

De online consulten zijn alleen voor cliënten die een gonorroe of chlamydia test nodig hebben. De telefoniste bepaalt of je in aanmerking komt. De consulten vinden plaats op maandagmiddag en woensdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur.

Na het online consult krijg je een pakketje thuisgestuurd waarmee je zelf een soa-test kan afnemen. Vervolgens stuur je de afgenomen test(en) terug naar de GGD. De GGD verwerkt de testen. De uitslag ontvang je binnen twee weken via sms. Als blijkt dat je een soa hebt, kom je naar de soa poli voor behandeling.

Landelijke pilot

De pilot maakt deel uit van het landelijke project Webcamconsulten van het RIVM, waar ook de andere GGD regio’s aan meedoen. Tijdens deze pilot wordt onderzoek gedaan door de Universiteit Maastricht. Het doel is om te onderzoeken hoe cliënten en verpleegkundigen de online consulten ervaren. Aan de hand van de onderzoeksresultaten zullen het RIVM en de GGD-en besluiten of online consulten ook in de toekomst zullen worden aangeboden.