Spring naar het artikel

Studenten Albeda en Zadkine helpen mee met vaccineren tijdens topdrukte

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

10 juni 2021

Sinds woensdag 9 juni helpen MBO - studenten ons op de Van Nelle locatie bij het vaccineren. Het gaat om studenten die een opleiding in de zorg volgen, zoals die voor doktersassistent. Ze vormen een helpende hand tijdens de topdrukte van deze maand.

De studenten voldoen aan de kwaliteitseisen die de GGD stelt en doen hiermee extra praktijkervaring op. Onder begeleiding van een GGD-medewerker en een docent prikken ze dagelijks honderden inwoners. Mensen met een medische indicatie worden door een van de GGD-medewerkers gevaccineerd. De GGD Rotterdam-Rijnmond werkt deze maand toe naar 14.000 tot 15.000 prikken per dag. 

Het initiatief, om studenten bij het vaccineren te betrekken, komt voort uit het regionale actieplan voor meer stageplaatsen in het mbo. Naast Albeda, de GGD en de gemeente Rotterdam is hierbij onder meer ook Zadkine betrokken. Door de coronacrisis zijn veel stageplaatsen niet beschikbaar. Met elkaar werken we aan oplossingen om studenten toch belangrijke werkervaring op te laten doen.