Spring naar het artikel

Stijging coronabesmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

21 juli 2020 | laatste update: 31 juli 2020

De afgelopen weken zien we ook in onze regio meer coronabesmettingen. De meeste uitbraken zien we in Rotterdam. Hoe komt het dat het aantal besmettingen toeneemt?

Sinds 1 juni kan iedereen met coronaklachten zich laten testen. De afgelopen weken zien we ook hier een stijging in. Hierdoor sporen we eerder coronabesmettingen op.
 

Besmettingen onder families en collega’s
In onze regio zien we meer uitbraken onder families die bij elkaar gekomen zijn. Bijvoorbeeld om samen te barbecueën, of om een verjaardag of het behalen van een diploma te vieren. Ook zien we uitbraken onder collega’s die werken voor organisaties waarbij het lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Door te dicht bij elkaar te werken, besmetten collega’s elkaar onderling. Deze uitbraken zien we bijvoorbeeld in de zorg, de industrie en de haven. Opvallend is dat er meer besmettingen plaatsvinden onder de groep tussen 20 en 40 jaar. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat zij meer sociale contacten zien.
 

Versoepeling
Sinds 1 juli zijn een aantal maatregelen vanuit de overheid versoepeld. We mogen bijvoorbeeld weer naar de sportschool, er mogen meer mensen naar musea, restaurants en theater en samenkomsten van maximaal 100 personen zijn weer toegestaan. Toch blijft het nog altijd belangrijk om 1,5 meter afstand te houden en je te houden aan de hygiënemaatregelen. Heb je klachten? Dan blijf je thuis en laat je je testen. Er zijn signalen dat mensen de maatregelen steeds lastiger vinden en zich daar de afgelopen weken minder goed aan houden.


Alleen samen
Het blijft belangrijk om 1,5 meter afstand te houden van andere mensen, drukte te vermijden en de hygiënemaatregelen op te volgen. Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan testen! Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.