Spring naar het artikel

Stoptober 2018: Doe jij mee?

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

7 september 2018 | laatste update: 10 september 2018

.De vijfde editie van Stoptober staat weer voor de deur. Vanaf 1 oktober kunnen deelnemers 28 dagen lang bewijzen dat stoppen met roken echt mogelijk is. Het is wetenschappelijk bewezen dat de kans op stoppen met roken 5x zo groot wordt na een periode van 28 dagen niet roken. 200.000 mensen gingen jou al voor, ga jij de eerste stap ook zetten?

Stoptober werkt!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Voor een roker lijkt er eigenlijk nooit een juiste gelegenheid om te stoppen. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze hierna door de periode met de zwaarste ontwenningsverschijnselen heen zijn. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de deelnemers Stoptober vol kan houden en niet heeft gerookt. Ongeveer de helft daarvan is na 3 maanden nog steeds gestopt.

Stoptoberhuis

Ook dit jaar komt Stoptober met het Stoptoberhuis. Op een leuke en energieke locatie in Vinkeveen gaan 50 stoppers 5 dagen en 5 nachten vrijwillig de uitdaging aan met de sigaret. Deskundigen helpen hierbij om te stoppen met roken. Ook vinden er verschillende activiteiten plaats met coaching. Voor meer informatie over het Stoptoberhuis kun je de website stoptoberhuis.nl bezoeken. 

Meedoen aan Stoptober?

Wil jij ook de uitdaging met jezelf aangaan? Vanaf vrijdag 7 september kun je jezelf inschrijven via de website www.stoptober.nl. Daar is ook alle informatie te vinden. Daarnaast is er de handige 'Stoptober App' die inzicht geeft in de voortgang bij het stoppen met roken. In deze app kun je bijvoorbeeld chatten met mede-stoppers, bijhouden hoelang je bent gestopt en bekijken hoeveel geld je hebt bespaard. De app is beschikbaar vanaf 28 september.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.