Spring naar het artikel

Testacties in het Oude Westen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

14 oktober 2019 | laatste update: 26 november 2019

Is uw bloedsuiker goed? Hoe zit het met uw bloeddruk?

Inwoners uit de wijk het Oude Westen kunnen tussen oktober 2019 en maart 2020 gratis hun gezondheid laten testen. Het is een initiatief van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Medewerkers van de GGD Rotterdam-Rijnmond meten uw bloeddruk en berekenen of u een gezond gewicht heeft. Zij kunnen u ook via een vingerprik testen op diabetes en hiv. U krijgt de uitslagen gelijk te horen, eventueel met een advies hoe u uw gezondheid kunt verbeteren. Zo nodig krijgt u een verwijsbrief mee voor uw huisarts of een vervolgafspraak bij de GGD.

Waarom?
Met de gezondheidstesten willen wij de kennis over de eigen gezondheid bij de inwoners vergroten en eventuele ziektes op tijd opsporen. Daarnaast is het goed dat u daarover kan praten in de eigen omgeving. Voor het project werken wij samen met organisaties in de wijk. Denk aan het Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel, Krachtvrouwen Oude Westen, Stichting Mara en Thuis Op Straat (TOS).

Acties
Tijdens de testacties in oktober en november hebben 87 mensen zich laten testen. In december en januari zijn er nieuwe testacties gepland.

 • Vrijdag 13 december
  14.00 - 17.00 uur
  Krachtvrouwen Oude Westen (Josephlaan 62, Rotterdam)
   
 • Vrijdag 10 januari
  15.00 - 18.00 uur
  De Nieuwe Gaffel (Gaffelstraat 61, Rotterdam)


Deze testacties worden ondersteund door AHF Europe.