Spring naar het artikel

Testlab Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

14 november 2017 | laatste update: 7 december 2017

De Soa Poli Rotterdam verandert per 1 januari 2018 de dienstverlening die zij biedt aan mannen die seks hebben met mannen.

Mannen kunnen ervoor kiezen om naar de huisarts te gaan of te bellen met de Soa Poli Rotterdam voor een afspraak. Via www.mantotman.nl is het straks mogelijk zich aan te melden voor Testlab Rotterdam. Testlab Rotterdam is een inloopspreekuur bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Testlab bij Star Medisch Diagnostisch Centrum stopt op 31 december 2017.

Zorg op maat

Deze wijziging zorgt er voor dat de Soa Poli zorg op maat aanbiedt. Er kan beter ingespeeld worden op vragen over soa-testen en advies over vaccinatie. Ook zijn de uitslagen van de soa-testen sneller bekend. Testlab Rotterdam is niet voor mannen die zijn gewaarschuwd, klachten hebben of met vragen zitten over soa en seksualiteit. Testlab Rotterdam is er om te testen op soa’s.

Een afspraak voor Testlab via MantotMan is anders dan een reguliere afspraak op de Soa Poli. Het is een korter gesprek met verpleegkundige of doktersassistente aangezien men online al een vragenformulier invult. Printen is niet meer nodig, de code op het formulier is voldoende om mee te nemen naar het inloopspreekuur. In het gesprek wordt enkel kort gevraagd naar eventueel gebruik van medicatie, allergieën en vaccinatiestatus van Hepatitis A en B. Iedere werkdag is er inloopspreekuur tussen 8.30-11.30 uur en 13.30-16.15 uur

Ook in de nieuwe situatie hecht de Soa Poli Rotterdam veel waarde aan vertrouwelijkheid. Er wordt discreet met medische gegevens omgegaan. Dit betekent dat er zonder toestemming nooit informatie naar andere partijen gaat, zoals een huisarts of zorgverzekering.

Nee, de samenwerking stopt niet. De dienstverlening wijzigt alleen, cliënten komen vanaf 1 januari ’18 naar de Soa Poli voor het inloopspreekuur en gaan niet meer naar Star Medisch Diagnostisch Centrum.

Een afspraak via het inloopspreekuur is sneller waarbij er een korter gesprek met de verpleegkundige of doktersassistente plaatsvindt die enkel een paar aanvullende vragen stelt naast de vragen die je via de website hebt ingevuld. In het gesprek wordt enkel kort gevraagd naar eventueel gebruik van medicatie, allergieën en vaccinatiestatus tegen Hepatitis A en B.

Er kan goed ingespeeld worden op vragen over soa-testen en advies over vaccinatie. Ook zijn de uitslagen van de soa-testen sneller bekend.

Via de website www.MantotMan.nl meld je je aan door een formulier in te vullen. Vervolgens kun je (vanaf 1 januari 2018) iedere werkdag tussen 8.30-11.30 uur en 13.30-16.15 uur naar het in loopspreekuur komen.

Nee, testen en bloed prikken zal vanaf dan op de Soa Poli bij de GGD Rotterdam-Rijnmond plaatsvinden. De volgende locaties blijven wel bestaan:

RLM laboratorium:

Albert Schweitzerziekenhuis Locatie Dordwijk
Albert Schweitzerplaats 25
3318 AT Dordrecht
Maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur

Beatrixziekenhuis
Banneweg 57
4204 AA Gorinchem
Maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur

Lingepoli
Koningin Emmalaan 82
5141 EE Leerdam
Maandag t/m donderdag 8.00-12.45 uur en van 13.15-16.45 uur
Vrijdag van 8.00-12.30 uur

Wanneer het erg druk is en de wachttijd langer dan een uur bedraagt krijg je dit bij binnenkomst te horen.

Nee, het inloopspreekuur is alleen bedoeld om te testen. Als je wel gewaarschuwd bent, klachten hebt of een andere vraag hebt rondom soa en seksualiteit ben je welkom op een regulier spreekuur waarbij een gesprek plaatsvindt met de verpleegkundige. Bel met de Soa Poli voor een afspraak.

De uitslag ontvang je per sms of er wordt in de sms gevraagd om contact op te nemen met de GGD Rotterdam-Rijnmond.